Påverka klimatkampen genom att dela dina naturbilder

Vill du ge 1 000 kronor till Naturskyddsföreningen utan att öppna din egen plånbok? Under sommaren vill vi tillsammans med GodEl inspirera till att upptäcka naturen nära hemmet genom fina naturbilder.

Du behöver inte resa långt för att upptäcka naturen från sin bästa sida. Knappt gå utanför dörren. I årets Force for Nature hyllar vi naturen nära hemmet. För varje naturbild du lägger upp i sociala medier och taggar med #forcefornature och #godelisverige får vi 100 kronor av våra kompisar på GodEl

I potten finns 250 000 kronor till vår kamp för klimatet och den biologiska mångfalden samtidigt som du tar chansen att visa upp den vackra naturen som finns nära dig.

Regler

  • Kampanjen gäller endast bilder publicerade 26 maj - 5 juli. Om du har en gammal bild som du vill tagga, reposta den!
  • Tagga bilderna med #forcefornature och #godelisverige. GodEl ger 100 kronor per inlägg till Naturskyddsföreningen och du kan bidra med max 10 inlägg. Målet är att samla ihop 250 000 kr, det vill säga 2 500 inlägg. Insamlingen avslutas om målet nås innan kampanjtiden är slut 5 juli.
  • Om din delning inte är publik så kan vi inte se den. För att vi ska kunna se din hashtag så behöver du ha ett öppet Instagram-konto eller så måste din Facebook-post vara publik.
  • Ditt inlägg måste vara synligt under hela kampanjperioden för att det ska räknas. Du kan därför inte bidra genom att tagga en Instagram Story eftersom den försvinner efter 24 timmar.

FAQ

Kostar det något att posta en naturbild under hashtaggarna #forcefornature och #godelisverige?

Nej, det är helt gratis. Bidraget på 100 kr för varje bild kommer från vår partner GodEl som bara erbjuder el märkt med Bra Miljöval och där hela överskottet går till välgörande ändamål. Det är därför vi kan göra detta, de är inget vanligt företag.

Hur många inlägg kan jag tagga med #forcefornature och #godelisverige innan det slutar gälla?

Du kan göra 10 inlägg per person under kampanjperioden fram till den 5 juli så du behöver inte ladda upp alla fina bilder på en gång utan vänta tills naturupplevelserna sker. Glöm inte att ta med både #forcefornature och #godelisverige så bidragen kommer rätt.

Ska jag välja Instagram eller Facebook för att ladda upp mina bilder?

Det väljer du helt själv. Gärna båda två såklart så fler blir inspirerade att göra samma sak. Lägger du upp samma bild på Instagram och Facebook räknas det som två olika inlägg, alltså hela 200 kronor till oss.

Säger jag ifrån mig några rättigheter till bilderna när jag delar bilder med taggarna #forcefornature och #godelisverige?

Du ger inte upp din upphovsrätt och ger heller ingen obegränsad användningsrätt till Naturskyddsföreningen eller våra partners. Vill vi använda bilderna kommer vi att höra av oss med en förfrågan i varje enskilt fall. 

Bli medlem - för en bättre värld

Var med och verka för en stark global miljörörelse.