Missade du konferensen "Rädd eller förberedd"?

Här kan du ser intervjuer med en rad av dem som medverkade på vår konferensens om lärande för hållbar utveckling, bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin.

Hela konferensen filmades också av UR Samtiden och finns att se på ur.se.

 Timbe Liveröd och  och Huga Lindbäck, elever vid Malmö latinskola medverkade under programpunkten "Så arbetar Sveriges bästa miljökommun med skola och utbildning, Malmö stad".

 

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) deltog i konferensen och talade om "Framtidens skola".

Sofia Rasmussen, omvärldsanalytiker vid Rasmussen Analys deltog i panelen som gjorde trendspaning udner rubriken "Hur ska skolan ligga i framkant i samhällsutvecklingen?"

Pian Rosell, skolområdeschef medverkade under programpunkten "En politisk vision för lärande för hållbar utveckling, Umeå kommun".

Anders Jidesjö, lärare och forskare vid Linköpings och Oslo universitet, hörr föredraget "Lärande för hållbar utveckling förbättrar Pisa-resultaten".

 Helen Ängmo, överdirektör, Skolverket, talade om "Skolans roll för hållbar utveckling".

Ulla Lindqvist, fristående utbildningsexpert med uppdrag av bl a UNESCO, höll föredraget "Framtiden utmanar! Vad behöver eleverna och vad får de?".

Bi Puranen, generalsekreterare för World Values Survey och forskare vid Institutet för framtidsstudier deltog i diskussionen och trendspaningen om om hur skolan ska ligga i framkant i samhällsutvecklingen.

Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm, var en av deltagarna i paneldiskussionen "Utbildningens funktion i ett hålblart samhälle".

Anders Olsson, utbildningschef för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö högskola, deltog, tillsammans med representanter från lärarutbildingarna i Stockholm och Göteborg, i en paneldiskussion om utmaningar och möjligheter för lärarutbildningen.

Läs mer om Naturskyddsföreningens arbete i skolan >>

 

Läromedel för hållbar utveckling

Kika gärna på vårt stora undervisningspaket för hållbar utveckling, eller tipsa en lärare! Det finns massor av övningar att välja mellan! Allt är dessutom gratis!