Välkomna att delta i SM i fågelholk 2018!

Plocka fram brädor, verktyg och låt fantasin flöda. På 2018 års mässa Nordiska Trädgårdar är det dags för SM i fågelholk för tionde gången. Tävlingen är öppen för alla grundskole- och gymnasieklasser. Naturskyddsföreningen anordnar tävlingen i samarbete med Stockholmsmässan.

Fyra av finalistbidragen från SM i fågelholk 2017 (bidragen kom från Gylle skola, Adolf Fredriks musikklasser, Kvinnebyskolan och Norrstrandsskolan).

Genom att snickra och sätta upp fågelholkar kan din skola göra en insats för fåglarna. På många ställen är det ont om gamla och murkna hålträd som är lämpliga för fåglar att bygga bo i. Det är dessutom roligt att följa fåglarnas bestyr och en oförglömlig naturupplevelse.

SM i fågelholk avgörs på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar

Nordiska Trädgårdar äger rum 22–25 mars 2018 på Stockholmsmässan. Där kommer finalist-holkarna i SM i fågelholk hängas upp och besökarna på mässan röstar på sin favorit. Det kommer också vara möjligt att rösta på webben. Tre fågelholkar vinner de ärofulla priserna: brons-, silver- och guldholken!

Specialpris för bra insatser för fåglarna

Ett särskilt pris kommer att delas ut till en klass som har gjort stor nytta för fåglarna. Det kan vara ett holkprojekt eller något annat som gynnar fåglarna. 

Tävlingsbidrag ska skickas in digitalt senast 28 februari

> Fyll i blanketten och bifoga bild/bilder här

Juryn kommer sedan att välja ut ungefär tio holkar som går till final inte ett lätt jobb!

Regler för tävlingsholkar:

  • Fågelholken ska byggas så att fåglar kan bo i den och tåla väder och vind.
  • Den ska byggas i trä och ha ett ingångshål som är minst 28 mm i diameter.
  • Det ska finnas tillräckligt med utrymme inuti holken för fågelungarna, minst 9 x 9 cm botten och minst 18 cm invändig höjd.
  • Det är fritt fram att måla och dekorera holken. Använd gärna naturmaterial. Juryn kommer att uppmuntra humor, fantasi och unik design.

Naturen som klassrum

Här hittar du som pedagog viktiga och engagerande övningar för lärande utomhus.