En VECKA OM SKOGEN

Skogsdagarna 2023 

Nio dagar att upptäcka och uppskatta skogens värden.
Ta dig ut i skogen och visa din kärlek och respekt!    

Två kompisar i skogen

Ut i skogen
16-24 september

Att vara i skogen är ett fantastiskt sätt att umgås och samtidigt lära sig om naturen. Skogen är till för alla – även för dig som inte vanligtvis vistas där. Därför lanserar Naturskyddsföreningen skogsdagarna; nio dagar med syftet att få fler att upptäcka och uppskatta skogen. Den 16–24 september fyller medlemmar skogar i hela landet med utflykter, aktiviteter eller möjligheter till att bara vara.

Hittaut och Naturskyddsföreningen sprider naturkunskap i skogar runt om i landet

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets kostnadsfria orienterings-app och som årligen används av tusentals människor. Samarbeta med den lokala orienteringsklubben och skapa orienteringsslingor som sprider både kunskap om och kärlek till naturen. 

Naturfalkentatuering,Naturfalk,naturfalken,Tatuering

Skogspärm om skogens arter

En samling bilder på skogens arter, vanliga och mer ovanliga. Bilderna kommer i ett material som kan användas i skogen eller på andra aktiviteter, antingen fristående eller som ett komplement till det ordinarie Naturfalkenpaketet.

Folder att beställa till ekofika på jobbet

Material att ladda ner

Färdig tipsrunda om skog, aktivitetskort, Skogspärm om arter i skogen, Uppdrag Skog och annat som som ger synlighet lokalt. Håll utkik - material inom kort!

Aktivitetslista 

Det finns många olika aktiviteter du kan anordna för skogen, det är egentligen bara din egen fantasi som sätter stopp! Inom kort kommer du hitta några förslag här. 

tall,träd,barrträd,berghäll,berghällar,res,skogsbruk

Frågor och svar om skogen 

Hur mycket skog finns det i Sverige? Vem äger skogen? Är svenskt skogsbruk hållbart? Här hittar du svar på vanliga frågor om skog och skogsbruk.