Kommunikationschef

Vill du jobba på Sveriges största miljöorganisation? Tror du på folkrörelsen och civilsamhällets kraft? Att vi tillsammans kan göra skillnad? Brinner du för ledarskap och kommunikation? Naturskyddsföreningen söker nu en ny kommunikationschef.

Naturskyddsföreningen har högt anseende hos allmänheten. Människor lyssnar på oss – och förtroendet ger oss möjlighet att påverka. Vi har höga ambitioner när det gäller vår kommunikation och syns i en bredd av kanaler. Vår kommunikation spelar en nyckelroll för att påverka konsumenter, företag och politiker inom de viktigaste miljöfrågorna samt för att mobilisera engagemang. Detta ställer också höga krav i fråga om saklighet och tillförlitlighet.

Vår kommunikationsavdelning består av ett tjugotal medarbetare. Avdelningen ansvarar för kampanjplanering, press, samordning av politisk analys och påverkan, webbplatser, sociala medier och grafisk formgivning. Avdelningen har också en viktig roll när det gäller att stödja insamling och marknadsföring. Ett viktigt projekt i närtid är utveckling av föreningens egna plattformar för digital kommunikation.

I avdelningen ingår även den journalistiskt fristående redaktionen för Sveriges Natur som är Naturskyddsföreningens medlemstidning där chefredaktören är ansvarig utgivare med ett direkt uppdrag från styrelsen. Redaktionen har de senaste åren belönats med flera tunga priser.

Nu söker vi en erfaren och driven ledare till rollen som kommunikationschef. Tjänsten ingår i ledningsgruppen och du kommer att ha personalansvar för ett tjugotal medarbetare.

Du som söker tjänsten ska uppfylla följande krav:

 • Trygg och erfaren chef, med gedigen erfarenhet av personal- och budgetansvar. Genuint intresse för ledarskap och allt som hör därtill.
 • Bred och djup kompetens inom kommunikation, med erfarenhet av att arbeta med en bredd av målgrupper.
 • Erfarenhet av kampanjer, insamling och opinionsbildning.
 • Förståelse för det politiska landskapet och erfarenhet av politiskt påverkansarbete.
 • Erfarenhet av att arbeta i ”den digitala framkanten” och strategiskt driva den digitala utvecklingen framåt.
 • Erfarenhet av att arbeta på hög nivå med kriskommunikation och transparens.
 • Mycket god förmåga till analys, struktur, strategiutveckling och måluppföljning.
 • Mycket god samarbetsförmåga och erfarenhet av att arbeta i en komplex organisation med intressenter på olika nivåer.
 • Mycket god kommunikationsförmåga, såväl muntligen som i skrift. Bra på att entusiasmera och inspirera andra.
 • Erfarenhet av upphandling av externa byråtjänster.

Utöver dessa krav är det meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att leda större team som arbetar redaktionellt och strategiskt med digital kommunikation.
 • Kunskap om hur civilsamhället, politiken och näringslivet arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och hållbarhet i Sverige och globalt, samt utmaningarna det innebär.
 • God kompetens inom strategisk IT, t.ex. erfarenhet av att leda större upphandlingar.
 • Förståelse för hur en folkrörelse fungerar och god generell kunskap om svensk idéburen sektor.
 • Erfarenhet av att arbeta med mångfald och inkludering.
 • Skicklighet i tal och skrift i engelska.

Om Naturskyddsföreningen 

Naturskyddsföreningen har kraft att förändra! Vi är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som tar ansvar för att driva viktiga miljöfrågor lokalt, nationellt och globalt. Med närmare en kvarts miljon medlemmar, kretsar med lokal förankring i hela landet och drivande eldsjälar har vi stora möjligheter att påverka. Vi skapar opinion, förändrar beteenden, granskar och kräver att makthavare och lagstiftare tar sitt ansvar.

Naturskyddsföreningen vill vara en inkluderande folkrörelse som speglar mångfalden i samhället, och vi vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi välkomnar därför en bredd av sökande.

Övrigt

Vi sitter i ljusa lokaler på Åsögatan, mitt på Södermalm i Stockholm med närhet till de flesta kommunikationsmedel. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast möjligt.