En kärlekshistoria om skogen

Årets bok 2014: Mossa, massa, människa - en kärleksförklaring till skogen kan köpas som e-bok. Till dig själv eller till någon du tycker om!

Mossa, massa, människa - Naturskyddsföreningens bok om skog
Följ med och lyssna på nornan, en liten orkidé med sällsynt dragningskraft.

Foto:

MBJ, Shutterstock
Artikel

Vi vill berätta en kärlekshistoria. ”Mossa, massa, människa”- Årets bok 2014 - är en kärleksförklaring till skogen.  Men som i all kärlek finns det komplikationer. Det händer att föremålet för passionen och glöden försvinner. Kvar finns bara tomheten på hygget.

Men starka känslor gör livet både spännande och meningsfullt. De påminner oss om vad som verkligen betyder något. Skogen betyder mycket för många. I boken berättar en rad personer med olika om sin plats i skogen, sitt engagemang och sin glöd.

Skogen är både själens och jordens skyddande päls. Den gör oss friska och glada, ger skydd mot klimatförändringar, ger massa och timmer.

Vad händer med skogen idag? Kan man leva av skog utan att hugga ner den? Hur hittar man till trattkantarellernas marker och nornans hemliga plats? Vilka skatter väntar i skogens gröna labyrint. Vad kan skogsbolagen och du och jag göra för framtidens skogar?

Följ med på en lite annorlunda skogspromenad guidad av Jessika Berglund, möt Kerstin Ekman som intervjuas av Po Tidholm, jägmästaren Håkan Strotz och många fler.

Är du skogstokig?

Om du eller någon du känner älskar skogen - köp vår e-bok ”Mossa, massa, människa". Boken är en riktig kärleksförklaring till skogen.