Schysst firar 10 år!

I tio års tid har vi erbjudit spännande äventyr i naturen för tiotusentals unga runtom i Sverige! Vi har klättrat, åkt skidor, paddlat kanot,dressincyklat, arrangerat klimatfestivaler, besökt naturreservat, chillat i det gröna, hajkat och mycket mer!.

Artikel

Schysst startade som ett pilotprojekt för 10 år sedan. Avsikten var att nå ut till unga som Naturskyddsföreningen haft svårt att nå ut till i syfte att öka lusten hos fler att vistas i naturen.

Under de tio år som verksamheten funnits har vi lyckats öka miljöengagemanget, självkänslan och lusten att vara ute i naturen hos tusentals ungdomar.

Nu ska det firas! Vi kommer att partaja ordentligt den 20 juli med fest i Stockholm, Skellefteå, Malmö och Eskilstuna. Hoppas du vill vara med! 

Schysst har inspirerat tusentals ungdomar över hela Sverige att börja se naturen som en självklar mötesplats. En av dem som engagerat sig i Eskilstuna är Maad Alhammad.

– Schysst har gjort mycket för mig. Jag har lärt mig mycket om naturen och allemansrätten. Jag tycker Schysst ska finnas i fler städer för många ungdomar behöver lära sig mer om klimatförändringar och hur det påverkar oss och planeten, säger Maad Alhammad.

Dena Gevarez, verksamhetschef för Schysst, känner sig stolt över vad verksamheten har lyckats åstadkomma. 

– Schysst skapar engagemang för natur, miljö och hållbarhet, men vi gör mycket mer än så. Genom upplevelsebaserade naturaktiviteter har vi också introducerat värdet av folkrörelsens påverkanskraft. Schysst vill ge fler unga verktyg till att engagera sig och påverka olika samhällsfrågor, säger Dena Gevarez.

Mer information om de olika 10-årsfesterna finns här: