Sakkunnig klimatfrågor – vikariat

Vill du tillsammans med Sveriges mest inflytelserika miljöorganisation arbeta för att motverka klimathotet? Brinner du för en tuffare klimatpolitik och tror på påverkansarbete och opinionsbildning? Då är det kanske dig vi söker!

Uppgifter och roll 

I rollen som sakkunnig i klimatfrågor på Naturskyddsföreningen ingår politiskt påverkansarbete – både nationellt och på EU-nivå, stöd till medlemmar och nätverk, kunskapsspridning och opinionsbildning både internt och externt. Du kommer också svara på remisser och företräda föreningen på konferenser och möten. Du förväntas också ta ett stort ansvar för föreningens kommunikation gentemot allmänhet, medlemmar och beslutfattare.

Detta innebär både att ta fram underlag och rapporter, hålla föredrag, delta i nationella och regionala dialogforum och driva påverkansarbete både politiskt och kommunikativt.

Vikariatet är till 1 mars 2019. Du rapporterar till vår klimatchef och är en del av vår klimat-och juridikavdelning som består av 8 personer. Du kommer också att ha ett nära samarbete med våra andra avdelningar.

Du som söker tjänsten ska uppfylla följande krav:

  • God sakkunskap i klimatfrågor, klimateffekter, internationell och svensk klimatpolitik.
  • Intresse för, och gärna erfarenhet av, förändringsarbete och politisk påverkan.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Vana att hålla presentationer.
  • Relevant högskoleutbildning.
  • Analytisk.
  • Självständig och ansvarstagande.
  • Bra på att skapa goda relationer och förtroende på alla nivåer

Utöver dessa krav är följande kriterier meriterande:

  • Erfarenhet av engagemang eller arbete inom ideell sektor.
  • Miljöengagemang.

Tillträde & ansökan

Sista ansökningsdag: 26 mars.
Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Naturskyddsföreningen jobbar för att bli en arbetsplats där vi anställda har en stor bredd av perspektiv och erfarenheter. Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering. 

Vi sitter i trevliga lokaler på Åsögatan, mitt på Södermalm i Stockholm med närhet till de flesta kommunikationsmedel.

Om Naturskyddsföreningen 

Kärleken till naturen är vår drivkraft! Naturskyddsföreningen är sedan decennier Sveriges mest inflytelserika miljöorganisation med 226 000 medlemmar. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som har lokala föreningar och länsförbund över hela landet. Tillsammans kämpar vi för att jorden ska vara lika fantastisk för våra barn som för oss. 

Klimat, hav, skog, miljögifter och jordbruk är våra viktigaste arbetsområden. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot och kommer med konstruktiva lösningar på problemen. Ju fler vi är, desto större kraft har vi att förändra samhällsutvecklingen till det bättre. Vi arbetar med att påverka politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt.

Vi samarbetar med och stödjer ca 40 miljöorganisationer i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Arbetet syftar till att genom stöd till miljörörelsen i låg och medelinkomstländer, bidra till en miljömässigt hållbar utveckling där fattigdomen är utrotad. 

Dessutom står vi bakom det framgångsrika miljömärket Bra Miljöval.