Rikskonferens med nya tankar

SNF är en högst levande folkrörelse. Det blev tydligt när föreningen höll rikskonferens i Helsingborg den 14-15 juni i år.

Artikel 2003-4

Hur ska vi arbeta för att nå resultat? Det var frågan i fokus för SNFs rikskonferens 2003. Cirka 250 personer diskuterade, spånade fram idéer och hade roligt.
Deltagarskaran var påtagligt föryngrad och mer kvinnlig än tidigare. Ord som ledarskapsutbildning, nätverk, kompetensutveckling och strategisk planering kändes nog lite ovana för en del, men enigheten var stor om att även sådant behövs i en modern folkrörelse.

- Det räcker inte med att delta, vi måste vinna också, sa Magnus Nilsson, tidigare länsordförande i Stockholm och en av mottagarna av föreningens silverplakett.

Miljöminister Lena Sommestad var där och blev utfrågad av sjukamparen Carolina Klüft och föreningens generalsekreterare Svante Axelsson.

- SNF är mina bästa vänner och värsta kritiker. Ni gör ett otroligt viktigt jobb, sa Lena Sommestad.

Hon varnade för ett allt hårdare motstånd mot olika miljöreformer inom EU.

Rikstäckande nätverk för olika sakfrågor diskuterades livligt. Redan i dag finns aktiva nätverk för hav och för skogsfrågor. Nätverk för kemikalier och jordbruk är under uppbyggnad.

Om Sveriges Natur

Det här är en artikel från Naturskyddsföreningens medlemstidning Sveriges Natur. Artiklarna speglar inte nödvändigtvis föreningens åsikter.

Ansvarig utgivare: Ylva Johnson

Besök även vår webbplats www.sverigesnatur.org där vi uppdaterar regelbundet med nytt material. 

 Här hittar du Sveriges Naturs arkiv där finns alla artiklar som publicerats i tidningen från 1998 och fram till i dag.