Annons

Lek och fika i naturen

BARN * Lättillgängligt, lagom långa träffar och så fika förstås. Det är receptet för Natursnokarnas framgångar i Askersund. Mellan 30 och 40 personer brukar det vara på träffarna.

En gång i månaden träffas Natursnokarna i hembygdsparken i Askersund. Det är alltid på söndagar och oftast mellan klockan tio och tolv.

– Tiden har vi valt efter vad som passar oss småbarnsföräldrar. Många andra arrangemang börjar på eftermiddagen, men då sover våra barn, säger Adam Holmes, en av tre ledare.

De övriga två heter Mattias Mattsson och Patrik Grönlund och de betonar att snokarna är en familjeaktivitet där barn och föräldrar hjälps åt.

– Det är vi som planerar programmet och sköter förberedelserna, men under träffarna är alla föräldrar med och deltar i aktiviteterna, säger Mattias Mattsson.

Till en träff i februari har de förberett extra godbitar till fikat. Krabbelurer, stekt sockerkakssmet, står på menyn.

– Vi tar alltid fika efter ungefär en timme och det är väl det som är den egentliga höjdpunkten. Svårare än så är det inte. Vi träffas ett gäng barnfamiljer och fikar i naturen, efter att ha gjort någon slags aktivitet tillsammans, säger Mattias Mattsson.


Den här artikeln kommer ur Sveriges Naturs artikelarkiv för artiklar som publicerats i den tryckta utgåvan av Sveriges Natur mellan 1998 och 2017.

Artikeln publicerades i