Annons
SNF bjuder på östersjökonserter

SNF bjuder på östersjökonserter

HAV * Under SNFs stora kampanj "Livrädda Östersjön" i Visby den första veckan i juli bjuds bland mycket annat på konserter med välkända svenska artister. Mikael Wiehe, Joakim Thåström, Lisa Ekdahl, Agnes och Sebastian med flera uppträder på kampanjens utomhusscen i Visbys gamla hamn.

Kampanjfartyget, skonaren Lady Ellen, gör en miniturné med start i Stockholm den 30 juni och ett kvällsstopp i Sandhamn. Sedan pågår kampanjens aktiviteter i Visby 2-7 juli. Förutom konserter blir det utställning, seminarier och partiledardebatt på Lady Ellens däck. TV4 sänder inslag under veckan, bland annat i nyhetsmorgon.

Tina Ahlin är initiativtagare till kampanjen.

– Jag har, som väldigt många andra, reagerat över hur Östersjön mår. När jag var gravid fick jag en diger lista från BVC på vad jag inte kunde äta; Östersjöfisk till exempel. Det fick mig att tänka. Jag vill nu utnyttja artisternas förmåga att nå ut till en bred publik.

Tina Ahlin och Tomas di Leva kommer att vara ambassadörer för SNF under Östersjökampanjen.

– Vi ska vara konferencierer under konserterna. Men vi har också arbetat med att hitta sponsorer. Jag är nog mer projektledare än artist den här gången. Mitt jobb är helt ideellt. Det har varit lätt att engagera artister och vi har valt en stor bredd. Så många som möjligt ska få ta del av problematiken kring Östersjön och få veta vad de själva kan göra för att minska sitt bidrag till nedsmutsningen av Östersjön.

Årets kampanj är den första i ett treårigt projekt. Nästa år bär det av runt hela Östersjön med utställningar och artister. Under försommaren går SNF dessutom ut brett till allmänheten och samlar in pengar till Östersjöarbetet.


Den här artikeln kommer ur Sveriges Naturs artikelarkiv för artiklar som publicerats i den tryckta utgåvan av Sveriges Natur mellan 1998 och 2017.

Artikeln publicerades i