Gröna tråg visar vägen till ekoköttet

Gröna tråg visar vägen till ekoköttet

Skribent Anders Friström

Nu har det blivit lättare att hitta det ekologiska köttet i butikerna. Sedan i somras ska allt ekologiskt kött som säljs på Ica, Konsum och inom Axfoods butiker vara packat i gröna tråg.

– Det är en del av en gemensam reklamkampanj mellan producenter och handel för att synliggöra det ekologiska köttet i butikerna, säger Maria Alarik på branschföreningen Ekokött.

Ekoköttet ökar stadigt sina marknadsandelar. En procent av grisköttsproduktionen och sex till sju procent av nötköttet är nu Krav-märkt. Allt ekokött som säljs är svenskt, det förekommer ingen import.


Den här artikeln kommer ur Sveriges Naturs artikelarkiv för artiklar som publicerats i den tryckta utgåvan av Sveriges Natur mellan 1998 och 2017.

Skribent Anders Friström
Artikeln publicerades i