Valberedningen föreslår ny ordförande

FÖRENINGEN * Valberedningen föreslår Karin Åström som ny ordförande för Naturskydds­föreningen från och med stämman i juni. I sitt förslag skriver beredningen att tiden har mognat för en kvinnlig ordförande.

Artikel 2010-2 Carl-Axel Fall

Karin Åström är född 1960, bor på Gotland och har en bakgrund som fältbiolog och fågelskådare, hon har arbetat med miljöinformation i eget företag och granskade bland annat innehållet i filmen The Planet. På senare år har internationella frågor tagit allt mer tid.

Mikael Karlsson har varit ordförande i åtta år. Han kommenterar valberedningens förslag så här:

- Jag känner oro. Två valberedare dök upp, lämnade ett papper med förslaget och försvann på fem minuter utan minsta motiv. Själv ser jag att aktiviteten i kretsarna ökar. Vi stärker länsförbunden och nätverken, skapar integrationsprojekt, förnyar naturguidningen, tar plats i skolan och visar på en hållbar livs­stil. De år jag varit ordförande har medlems­talet, ekonomin, mediebilden och vår påverkanskraft växt rejält. Man lyssnar på oss, från klimatkommuner till EU-kommissionens ordförande. Vill valberedarna något annat?

När detta skrivs finns ännu inte valberedningens förslag till styrelsen i övrigt. Förslagen ska presenteras senast den 19 april.

- Har jag stöd bland ombuden för fortsatt utveckling ställer jag gärna upp till omval, säger Mikael Karlsson.

Om Sveriges Natur

Det här är en artikel från Naturskyddsföreningens medlemstidning Sveriges Natur. Artiklarna speglar inte nödvändigtvis föreningens åsikter.

Ansvarig utgivare: Ylva Johnson

Besök även vår webbplats www.sverigesnatur.org där vi uppdaterar regelbundet med nytt material. 

 Här hittar du Sveriges Naturs arkiv där finns alla artiklar som publicerats i tidningen från 1998 och fram till i dag.