Pris till miljöhjältar

FÖRENINGEN * Under riksstämman delades det ut fem silverfalkar för förtjänstfullt föreningsarbete.

Artikel 2011-4 Anders Friström

Joumana Al-Rifai fick utmärkelsen för sitt arbete i Rosengård i Malmö där hon med entusiasm fått många ungdomar att delta i föreningens projekt »Schysst Sommar«. Hon har byggt förtroende, skapat livsglädje och gett ungdomar både kärlek till naturen och samhällsengagemang.

Doris Norrgård-Almström, Blekinge, får en silverfalk för ett starkt engagemang i klimat och genderfrågor. Med en avväpnande ödmjukhet och en kulturell touch slår hon en brygga mellan natur och kultur.

Bengt Aronsson, Gislaved, belönas för ett mångårigt envist arbete för den svenska naturen, ett arbete som flyttat fram positionerna och stärkt skyddet och miljöarbetet med haven.

Catharina Lihnell-Järnhester, Oskarshamn, har med brett och djupt engagemang kämpat kunnigt och outtröttligt för skogen och emot kärnkraft. Ordförandeskapet i Kalmar länsförbund och arbetet på nationell nivå hör också till motiveringen.

Birgitta Raushning, Sigtuna, får en silverfalk för sina kloka och ansvarsfulla föreningsinsatser i kretsen, länsförbundet, riksstyrelsen och i projektrådet. Till motiveringen hör också framgångsrikt arbete emot flygplatsen Arlandas expansion och för naturbetesmarken.

Om Sveriges Natur

Det här är en artikel från Naturskyddsföreningens medlemstidning Sveriges Natur. Artiklarna speglar inte nödvändigtvis föreningens åsikter.

Ansvarig utgivare: Ylva Johnson

Besök även vår webbplats www.sverigesnatur.org där vi uppdaterar regelbundet med nytt material. 

 Här hittar du Sveriges Naturs arkiv där finns alla artiklar som publicerats i tidningen från 1998 och fram till i dag.