Upptakt inför Miljövänliga veckan, Jönköpings län

Fräsch på riktigt - välj tvål, schampo och hudkräm som är snällare för hälsan och miljön. Upptakt inför Miljövänliga Veckan lördag den 26 augusti, 09.30 -16.00 i Jönköping. Anmälan senast den 21 augusti.

26 augusti 2017 Lördag 09:30 - 16:00 Jönköping Tranås Hållbar konsumtion, Klimat, energi och transporter, Miljögifter

Fräsch på riktigt - välj tvål, schampo och hudkräm som är snällare för hälsan och miljön

 

Upptakt inför Miljövänliga Veckan lördag 26 augusti, 09.30 -16.00 i Jönköping.

 

Vem vill bli allergisk av att lukta gott? Eller riskera att störa hormonerna när kroppen smörjs in? I år fortsätter vi kampanjen Fräsch på riktigt under Miljövänliga Veckan. Vi vill att den miljömärkta tvålen gör samma resa som ekobananerna – rätt ner i kundkorgen! På upptakten får du lära dig varför det är viktigt att välja schyssta produkter till huden och håret, och hur vi kan få fler att välja bättre produkter. Du får också tillverka en egen hudvårdsprodukt.

 

Vecka 40 är det Miljövänliga Veckan, Naturskyddsföreningens årliga kampanj med fokus på konsumenten och miljön. Då hjälps vi åt att sprida information och skapa debatt. Varmt välkommen att vara med, det gäller både dig som var med i kampanjen förra året och dig som är helt ny i frågan!

 

Varmt välkommen!

Pia Larsson, länskontakt för Handla Miljövänligt-nätverket i Jönköpings län

 

Program

Från 09.30 fika och mingel
10:30 Välkommen och introduktion
10:40 Faktaföreläsning, utmaningarna med produkterna i badrumsskåpet
12:00 Lunch – vegetarisk
13:00 Kampanjmaterial och aktivitetsidéer
13.45 Michelle Gustafsson har undersökt tvålar för Jönköpings kommun, berättar om resultatet
14:15 Workshop, gör det själv! Vi testar att göra egen produkt
15:00 Gruppsamtal: vad vill vi göra hemma i kretsen? Skall vi samordna oss i länet?
15:45 Sammanfattning och avslutning
16:00 Slut

Från Naturskyddsföreningens rikskansli medverkar David Gunnarsson

 

Plats: Rocksjöbadets Hotell & Restaurang (f.d. Hasse på sjökanten). http://www.a6hotell.se/ Har förvarnat om att några kan behöva vandrarhem på fredagskvällen à 495 kronor, enkelrum.
Buss: Från centrum buss 3 – (Räslätt) eller 26 – (Ryhov) Avstigning på Hållplats Rocksjöbadet. Eftersom det är lördag går buss 3 varje halvtimme, efter 10.00 var 15:e minut, buss 26 varje timme - och det tar ca 17 minuter från Resecentrum/Juneporten. Det går att betala kontant på bussen, 30 kr. www.jlt.se
Kostnad: Gratis för Naturskyddsföreningens medlemmar som vill vara aktiva under Miljövänliga veckan i vecka 40. Övriga 380 kronor (dagskonferenspris). Vi debiterar varje länsförbund. Kretsarna står för resan.
Anmälan: Senast den 21 augusti. Meddela namn, telefonnummer, kretstillhörighet och eventuell specialkost till pia_larsson@swipnet.se