Vill du få barn att upptäcka naturen? Om JA – då ska du bli Natursnoksledare!

Välkomnen till Söderåsens nationalpark i Skåne den 11-12 april 2015! Då genomför Naturskyddsföreningen en kurs för dig som vill bli ledare för Natursnokarna – Naturskyddsföreningens barn- och familjeaktiviteter.

11 april 2015 Lördag 10:00 - Söndag 16:00 Skäralid Naturskyddsföreningen riks

Du lär dig att leda övningar tillsammans med andra. Vi leker lekar och testar utrustning. Vi använder elden för att göra fika och pratar om hur vi bäst startar och driver en Natursnoksgrupp. Vi delar med oss av det vi kan och byter erfarenheter med varandra. 

Lördagens teman är: träd, småkryp och eld.
Söndagens teman är: att använda alla sinnen, lavar och mossor. 

Du kan välja om du vill vara med båda dagarna eller bara en. Kursen kostar 200 kr för en eller två dagar inklusive eftermiddagsfika och kursmaterial. Kursen är öppen för deltagare från hela landet. Reseersättning kan sökas i efterhand från riksföreningen. Utbildare är Eva Lindberg, rikskansliet, Natursnoksledare och Närnaturguide 

Praktisk information

För vem

Kursen riktar sig till medlemmar i Naturskyddsföreningen som redan leder en Natursnoksgrupp eller till de som vill bli ledare för en Natursnoksgrupp. Vill du slippa avgiften (se nedan) så skriver du avtal med din krets om att leda x antal Natursnoksaktiviteter inom ett år efter kursen.

Kostnad

Träffen kostar 200 kr inklusive eftermiddagsfika och kursmaterial. Vill du slippa kostnaden så skriver du en överenskommelse med din krets om att leda x antal Natursnoksaktiviteter inom ett år efter kursen.

Anmälan

Anmälan senast 1 april 2015 på länken nedan. Ange om du är med en eller två dagar och vilken av dagarna. Ange i anmälan om du behöver övernattning eller kan erbjuda en annan deltagare boende. Antalet deltagare är begränsat till 25 personer – först till kvarn gäller. En reservlista kommer att finnas. Om avanmälan senare än två dagar före kursens start utgår en avgift om 1 000 kr. 

Var och när

Vi kommer hålla till i Söderåsens nationalpark. Lättast att ta sig dit med buss 518 från någon av Pågatåg-stationerna Stehag eller Klippan. Kliv av vid Skäralid Nationalparken.

Länk till karta >>

Vi träffas kl. 10.00 vid Naturum Söderåsen lördag och söndag och slutar ca kl.16.30 på lördagen och 16.00 på söndagen. Alltså ingen kvällsaktivitet annat än spontana sådana. 

Boende går att ordna på Röstånga Vandrarhem ca 5 km från Naturum. 

Länk till Röstånga >>

Att ta med

•Din egen lunch och fm-fika

•Kläder för väder- vi är ute hela tiden båda dagarna

•Sittunderlag

•Mugg, tallrik och bestick.

•Anteckningsblock om du vill

Program

LÖRDAG

10.00           Välkomna! Presentationer, förväntningar och en lek. Introduktion till Natursnokarna, inklusive eget medhavt fika. Genomgång av programmet - har ni några övningar ni vill dela med er av- berätta om dem så passar vi in dem i programmet.

12.00           Träd

13.00           Lunch – vi äter egen medhavd lunch

13.30           Småkryp

14.30           Eld – vi fixar gemensamt fika över elden

16.00           Summering av dagen

16.30           Avslut för dagen – middag gemensamt för de som vill

SÖNDAG

10.00           Välkomna! Om nya tillkommit: Introduktion till Natursnokarna. Reflektion från gårdagen.

11.00           Att använda alla sinnen

12.30           Lunch – vi äter egen medhavd lunch

13.00           Lavar och Mossor

14.00           De som vill leder oss i snokande

15.30           Sammanfattning, fika och avslutsrunda

16.00           Slut

För frågor om kursen 

Eva Lindberg, eva.lindberg@naturskyddsforeningen.se

070-344 44 31

Varmt välkommen med din anmälan!