Få koll på partiernas miljöpolitik på en minut

Är du osäker på var partierna står i miljöpolitiken? Vi hjälper dig. Utifrån våra valgranskningar har vi tagit fram korta filmer om varje parti.

Moderaterna – vill bli klimatparti

Moderaterna vill profilera sig som ett klimatparti. Jättebra! Men vägen dit är lång.

Vänsterpartiet – ny grön utmanare

Vänsterpartiet får full pott i vår granskning av vad partierna lovar för miljön inför valet. Men partiet har också sina blinda fläckar.

Sverigedemokraterna – sämst för miljön

Sverigedemokraterna är det parti som har absolut lägst miljöambitioner. Om partiet får ökat inflytande efter valet finns det stor risk att möjligheterna att driva en offensiv miljöpolitik begränsas avsevärt.

Liberalerna – ny grön borgerlig röst?

Liberalerna sticker ut som ny grön röst och lovar mest för miljön av de borgerliga partierna. Men lever partiet upp till sina löften?

Miljöpartiet – blåslampa för miljön

Miljöpartiet har långt ifrån levt upp till de miljölöften de gav 2014. Men de har satt rejäl fart på regeringens miljöpolitik.

Centerpartiet – grön paketering

Centerpartiet har länge haft statusen som den borgerliga gröna rösten – men stämmer det? Nu utmanas de av många partier som visar framfötterna.

Socialdemokraterna – grå blir grönare

Socialdemokraterna har gjort betydligt mer än de lovade inför valet 2014 i miljöpolitiken. Det hurrar vi för! Nu gäller det att inte köra av den gröna vägen.

Kristdemokraterna – rycker upp sig

Kristdemokraterna har ryckt upp sig i miljöpolitiken. Glädjande att se att de vill ta krafttag för att minska de klimatskadliga subventionerna! Samtidigt är de det borgerliga parti som vill skära ner miljöbudgeten mest.

Här kan du hitta mer av vårt material för valet 2018.