Stötta världens miljöförsvarare – delta i ljusmanifestation 10 december

Det kan tyckas självklart att kämpa för miljön – men det är det inte. Varje år dödas hundratals miljöförsvarare världen över. Våld, hot och trakasserier ökar. Vi måste vända den här utvecklingen! Den 10 december ordnar vi ljusmanifestation under hashtaggen #Light4Defenders. 

Så här kan du delta i manifestationen

För fjärde året i rad anordnar Naturskyddsföreningen en manifestation för miljöförsvarare. Den 10 december 2021, klockan 14, samlas vi på Sergels Torg i Stockholm och sätter ljuset på miljöförsvarare!

Om du inte kan delta i Stockholm kan du delta digitalt eller hitta manifestationer på andra orter, se information nedan. Eller varför inte ordna en manifestation på din hemort?

I takt med att klimatkrisen eskalerar ser vi en alltmer alarmerande situation för de som skyddar vår planet. Hot, våld och mord på miljöförsvarare blir allt vanligare och bakom ligger samma krafter som driver på klimatförändringarna.

I en tid då demokratin pressas tillbaka på många håll i världen får människor som arbetar för mänskliga rättigheter och miljö svårare att organisera sig. Hotbilden ökar mot miljöförsvarare som nu allt oftare misstänkliggörs, fängslas och till och med mördas. Så ska vi inte ha det!

Det borde vara en självklarhet att kunna försvara miljön utan att riskera livet. Lika självklart borde det vara att företag tar ansvar för hur deras verksamhet påverkar miljön och mänskliga rättigheter. Men verkligheten ser tyvärr helt annorlunda ut idag.

Den 10 december 2021 klockan 14 – 15 samlas vi på Sergels Torg i Stockholm och sätter ljuset på miljöförsvarare!

Talare:

  • Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen
  • Anna Johansson, tf. generalsekreterare, Amnesty
  • Leo Rudberg, ordförande, Fältbiologerna
  • Louise Lindfors, generalsekreterare, Afrikagrupperna

Delta i en manifestation nära dig

Om du inte kan delta i Stockholm anordnas det lokala manifestationer på olika orter landet runt. Nedan hittar du en lista över lokala manifestationer.

Delta digitalt under hastaggen #Light4Defenders

Om du vill manifestera digitalt den 10 december gör du så här:

  • Tänd ett ljus!
  • Ta en bild!
  • Dela bilden på sociala medier
  • Lägg till hashtaggen #Light4Defenders i ditt inlägg.

Sätt ljuset på miljöförsvararna!

Ingen ska behöva hotas eller dödas för att de skyddar miljön. Nu kräver vi lagar som skyddar miljöförsvarare!

Jag skriver under!
Gillas av 6