Engagera dig

Aktuella kampanjer och projekt

Kampanjer och projekt som är aktuella just nu och hur du kan engagera dig i dem.

Hitta ditt engagemang

Här lyfter vi aktuella kampanjer och projekt som du kan inspireras av och engagera dig i. Ännu fler sakfrågor och sätt att agera för natur, klimat och miljö hittar du på samlingssidan Engagera dig. För vi är säkra på att vi är många som vill och behöver dra åt samma håll för att rädda planeten.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra någonting. Vad vill du göra?

Bryt bilberoendet

Parkeringar, avgaser och buller. Eller mysiga torg, gröna parker och plats för gång och cykel i våra tätorter. Vad väljer du?

Stå upp för miljöförsvarare

10 december är det den internationella dagen för mänskliga rättigheter. Passa på att påminna om de miljöförsvarare som kämpar för att skydda natur trots hot, hat och våld.  

Engagera dig inför EU-valet

Oavsett om du idag är engagerad i Naturskyddsföreningen eller inte så kommer det att finnas många sätt för dig att engagera dig inför EU-valet.

Mejla din kommun

Hur jobbar din kommun för att bryta bilberoendet? Här hittar du ett färdigt brev som du kan använda som det är eller ändra precis som du vill!

Bidra till ekoeffekten

Att välja ekologiskt ger en positiv effekt på miljön. Här får du fem tips på hur vi kan bli fler som väljer eko.

Solstrålar genom skogen. Påverka lokalt. Påverka din kommun.

Påverka din kommun

Saknas cykelbanor, finns planer på att bebygga din tätortsnära skog eller får barnen för lite ekologiskt i skolan? Här får du tips och verktyg för att kunna påverka lokalt i miljöfrågor.

Var med och skapa världens längsta blomsteräng

I takt med att slåtterängar och naturbetesmarker minskat kraftigt i Sverige har både ängsväxter och pollinatörer som bin, humlor och fjärilar blivit allt färre. Nu är det dags att ta till vara på en ofta bortglömd yta, nämligen landets alla vägrenar.