De senaste åren har det skrivits allt mer om skolträdgårdar. Asfaltstyngda skolgårdar omvandlas till grönskande platser där elever och lärare odlar tillsammans som en del i undervisningen. Ibland framställs det som en ny trend, men det stämmer inte. Tittar man bakåt i tiden är det snarare asfaltsnormen som är den “nya” trenden.
Naturskyddsföreningen i skolan
Skolträdgården
Vill du ha information om vårt arbete i skolan? Anmäl dig här och få vårt skolnyhetsbrev.
Här hittar du övningar, faktablad, ordlistor och affischer om allt ifrån energi och ekosystemtjänster till havet, mat och hållbar utveckling.
Här hittar du mer information om våra projekt och samarbeten för att främja skolans arbete med lärande för hållbar utveckling.
Redo för nya grepp i undervisningen? Här hittar du våra lärarfortbildningar i utomhuspedagogik!
Bortom fossilsamhället
Aktuellt Skola
-
Uppdaterad: 5 mars, 2021
Artikel
-
Uppdaterad: 11 februari, 2021
Artikel
Naturskyddsföreningens skolprogram för högstadiet är en möjlighet att arbeta ämnesövergripande och utforska hållbarhetsfrågor i praktiken. Ta chansen att låta er skola ingå i ett unikt samarbete där eleverna får möjlighet att utveckla och tillämpa sina kunskaper om hållbar utveckling och hållbar livsstil.
Ett fåtal lediga platser kvar för deltagande våren 2021. Tills vidare sker inga fysiska studiebesök. Klassen kopplar i stället upp sig digitalt med Ikea. När omständigheterna tillåter återupptas studiebesöken på varuhusen.
-
Uppdaterad: 2 december, 2020
Artikel
Hur ska framtidens hållbara transportsystem se ut, enligt ungdomar i byarna kring Lund? Detta var det andra i en serie med tre fristående klimathackathons för unga i Lund, arrangerat av Lunds kommun i samarbete med Naturskyddsföreningen.
-
Uppdaterad: 22 oktober, 2020
Artikel
Naturskyddsföreningen samarbetar med Malmö stad för att främja skolors arbete med hållbar utveckling. I projektet Malmöskolor för hållbar utveckling med start våren 2019 samarbetar vi med Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan och Oxievångsskolan. Tillsammans verkar vi för att identifiera och implementera strukturer för att arbeta aktivt och långsiktigt med lärande för hållbar utveckling (LHU).