Vi synar Preems klimatlöften

Preem satsade mycket på att framställa sin ansökan om att bygga ut Preemraff som en klimatsatsning. Men de har inte förbundit sig att göra några klimatåtgärder. I tre filmer synar vi några av Preems argument. 

1. Är utbyggnaden bra för klimatet? 

Preem påstår att utbyggnaden av deras raffinaderi inte är så skadligt för klimatet, trots allt. Men håller deras klimatlöften? Naturskyddsföreningens klimatsakkunnige Caroline Westblom reder ut varför regeringen måste stoppa utbyggnaden av Preemraff. 

9WoGTzucL3w poster image

2. Har Preem förbundit sig till några klimatåtgärder? 

Preem säger att de ska producera förnybara bränslen, och att de ska fånga in utsläpp med hjälp av CCS-teknik. Men hur långt sträcker sig deras klimatåtaganden egentligen? Inte så långt, faktiskt. Naturskyddsföreningens chef för klimat och juridik berättar varför.

B4cwb6pfr38 poster image

3. Behövs utbyggnaden för att säkra energiförsörjningen? 

Om man lyssnar på Preem är det lätt att tro att utbyggnaden av deras raffinaderi i Lysekil är nödvändig för att säkra Sveriges energiförsörjning i framtiden. Det stämmer inte. Kristina Östman, energisakkunnig på Naturskyddsföreningen, förklarar varför. 

hWXkeHxRBxo poster image

 

klippor, glädje, hopp, havsklippor, blå himmel,

Ge en gåva till klimatet

Vi kan fortfarande bromsa klimatförändringarna! Bidra till arbetet för att skapa en tuffare klimatpolitik och för att visa vägen mot hållbar förnybar energi.

Ge en gåva
Bli först att gilla!

Relaterat innehåll