Event

Cykelcruising, plantloppis och potatisupprop under Å-draget

Välkommen till en mängd olika roliga och hållbara aktiviteter i samband med Å-draget i Gävle!

Årets Å-drag blir något alldeles särskilt när Folk i rörelse för hållbart Gävle arrangerar aktiviteter av varierande slag och på flera ställen i Gävle. Det kommer bjudas på Cykelcrusing, potatisupprop och redan nu kan vi flagga för:

Plantloppis med frö- och sticklingbyte för att fira Fröets dag

Förra året lanserade Naturskyddsföreningen Fröets dag den 30 augusti med ett sagolikt webbinarium som lockade en otrolig mängd tittare. Hoten mot vår inhemska flora är många och artförlusten är stor, vilket även drabbar andra arter som är beroende av dessa växter. För att uppmärksamma detta och hjälpa intresserade på traven kommer det att anordnas en plantloppis i Gävle lördagen den 7 september kl. 11-15. Det kommer att finnas möjlighet att både byta och sälja naturvänliga fröer, sticklingar och lökar utan bekämpningsmedel och invasiva beteenden.

 

Folk i Rörelse för ett Hållbart Gävle är ett nätverk bestående av: ABF, Cykelköket i Gävle, Gretas Gamlingar, Gävle FN-förening, Kulturum, Lyktan, Naturskyddsföreningen Gävle, Omställning Gävle, Rapatac, Rädda Barnen, Slow Food Gästrikland, Stadsodling, Studiefrämjandet, Svenska Kyrkan och flera enskilda människor.

Information

  • Datum:7 september 2024
  • Tid:11.00–15.00
  • Plats:Norra Rådmansgatan 12C, 803 11 Gävle
  • Kategori:Utomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Norra Rådmansgatan 12C
  • 803 11 Gävle
Samlingsplats: Norra Rådmansgatan 12C, Gävle, Rådhusesplanaden
Visa plats på Google Maps
Bli först att gilla!