Möte

Dialogmöte med Svenska kyrkan

Skogsnätverket Naturskyddsföreningen Jönköpings län bjuder tillsammans med Svenska kyrkan (Växjö och Linköpings stift) in till dialogmöte.

Dialogmöte med Sveaskog (2024-09-06)

Skogsnätverket Naturskyddsföreningen Jönköpings län bjuder tillsammans med Svenska kyrkan (Växjö och Linköpings stift) in till dialogmöte.

Efter kontakt med Klas Gustavsson (Enhetschef Egendomsförvaltningen Växjö stift) och har vi planerat in en träff mellan skogsnätverket och Svenska kyrkan.

Datum: fredag 6/9, 2024

Start: 14.00

Plats: Stiftsgården Gransnäs, ca 1 mil öster om Aneby

Avslutning: ca 17.00

Svenska kyrkan bjuder på fika.

Anmälan: https://forms.office.com/e/bwswisRBXr

Klas Gustavsson på Svenska kyrkan hälsar:

"Att vi valde just den fastigheten/det området var att det är lite är ett ”smörgåsbord” med skogsbruk, lantbruk, solcellsanläggning och vindkraft, så det är roligt att ni ser det.

Vi tar gärna mot frågor och ämnen från er för att styra dialog, besöket och att vara lite förberedda på vad ni vill lyfta. Annars är grön energiomställning med vind och solkraft något som ”bubblar” och som vi gärna vill höra hur ni ser på, utöver det är väl skogsbruket, att se på lite åtgärder och vårt förvaltningsuppdrag alltid intressant.

Jag tror säkert ni kan vara 10–15 personer och vi tänker oss starta från stiftsgården Gransnäs. Vi kommer att vara förvaltningscheferna från Linköpings- och Växjö stift samt ett par tre av skogvaktare/skogliga tjänstemän. Det skulle vara bra om ni kunde anmäla antal besökare senast sista augusti så vi kan beställa fika och lokal efter antal.

Vi samlas på stiftsgårdens parkering och börjar med lite fika, sedan beroende på väder, era önskemål kan vi välja att vara inomhus eller åka ut i terrängen.

Mer detaljerat schema kommer vi att komma med efter sommaren och då samordna det med de frågeställningar, diskussionspunkter ni lämnat."

Arrangör: Skogsnätverket Jönköpings Län, Naturskyddsföreningen, Svenska kyrkan Växjö stift.

Målgrupp: Medlemmar i skogsnätverket.

 

Kontaktperson: Bosse Bergenholtz

bosse.bergenholtz@naturskyddsforeningen.se

070-260 12 00

 

Google Maps-pin (hitta till samlingsplatsen)

https://maps.app.goo.gl/VkBEfHM9DNMZZLuz8 

 

Information

  • Datum:6 september 2024
  • Tid:14.00–17.00
  • Plats: Aneby
  • Kategorier:Inomhus, Utomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Aneby