Event

Festlig klädbytardag

Har du festliga kläder och accessoarer hemma som du inte använder? Är du sugen på att uppdatera din egen eller barnens garderob, utan att köpa nytt? Kom och byt grejer med varandra! På den här klädbytardagen fokuserar vi på festkläder med anledning av Mölndal Stadmuseums utställning "Livet är en fest".
Ort
Mölndal
Kontaktperson

molndal@naturskyddsforeningen.se

Ta med dig upp till fem plagg eller accessoarer (väskor, sjalar, skor etc) som är hela och rena. För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt!

Mölndals Stadsmuseum ordnar klädbytardagar i dagarna tre - torsdag, fredag och lördag. På lördag under museets öppettider kan du även träffa Naturskyddsföreningens hållbarhetsgrupp!

Dessutom deltar Ingrid Österlin som är engagerad i Naturskyddsföreningen, Göteborg och brinner för att sprida textilkunskap och att inspirera till återbruk, reparation och remake. Hon är sykunnig med lång erfarenhet och delar gärna med sig med tips, råd och ideer för att ge nytt liv åt dina klädfynd. Under lördagen på museet finns Ingrid på plats med symaskiner och bassybehör för reparation och enklare ändringar av dina bytesfynd, helt gratis.

Det som blir över när klädbytardagen är slut tar Kvarnbyns second hand-affär Returum hand om.

Tips! Passa på att fixa en festlig galge till dina partyplagg i samband med klädbytardagarna. Workshopen pågår i samma lokal.

Plats: Mölndals stadsmuseum, Mötesrum Forsen.

Kostnad: Fri entré, drop in. För att vara med och byta behöver du ha med dig 1-5 egna plagg eller accessoarer.

Tillgänglighet: Mötesrum Forsen ligger på våning 2. Hiss finns, säg till i museets reception så hjälper vi till med den. Läs mer om tillgängligheten på museet.

Arrangör: Mölndals stadsmuseum, Mölndals Naturskyddsförenings Hållbarhetsgrupp och Returum second hand.

Programpunkten är en del av Mölndal helt 100 – jubileumsåret 2022!

Information

  • Datum:3 dec, 2022
  • Tid:12:00 - 16:00
  • Målgrupp:Alla
  • Medlemskap krävs:Nej
  • Arrangör:Mölndals Stadsmuseum, Naturskyddsföreningen i Mölndal
  • Pris:Gratis

Plats

Adress
  • Kvarnbygatan 12, Mölndal
  • Mölndals Stadsmuseum

Anmälan

Anges för aktiviteter som kräver medlemsskap.
Bli först att gilla!