Föreläsning

Framtidens mat från havet

Välkommen att lära dig mer om havets outnyttjade resurser!
Datum och tid
29 mar, 2023
19:00 - 21:00
Ort
Kungälv
Kontaktperson

Trots att jordytan består till 70 procent av vatten kommer bara 5 procent av den totala matproduktionen från havet. Vi behöver ändra konsumtionsmönster och äta mer av blå proteiner. Men var ska man börja? Vad kan just du göra? 

TEMAKVÄLL om Hållbar mat från havet - framtidens mat, den nya blå maten.

Tre föreläsare berättar om att odla tång, plocka tång, odla och förädla sjöpung samt laga mat med havets läckerheter.

Maria Bodin, marinbiolog och Projektkoordinator, Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet. Arbetar bland annat med den nya marina kolonilotten i GBG och med ett försök för småskalig odling av musslor och alger på Tjärnö marina laboratorium. Karolina Martinson, tångdykerska, med stort intresse för tång som framtidens mat. Har tillsammans med Linnea Sjögren skrivit boken Plocka tång och strandväxter, recept och tillagning plocka och laga. Kommer att erbjuda smakprov. Karl Thorbjörnson, Försäljningschef, Marine Taste. Arbetar med sjöpung, många spännande produkter och nya smaker! Fonder, Creme, färs. Kommer erbjuda smakprov.

Föreläsningen genomförs med stöd från Västra Götalandsregionen och Studiefrämjandet

Information

  • Datum:29 mar, 2023
  • Tid:19:00 - 21:00
  • Medlemskap krävs:Nej
  • Arrangör:Naturskyddsföreningen i Kungälv, Omställning Kungälv

Plats

Samlingsplats
  • Mimers kulturhus
  • Hörsal 2
Adress
  • Trollhättevägen 4, Kungälv
  • Mimers kulturhus, Hörsal 2

Kontaktperson