Bild: Robert O. Aakerman
Utbildning/Kurs

Göra nyheter och skriva pressmeddelanden

Vill du veta mer om hur man når ut i media? Kom och lär dig identifiera vad som är en nyhet och hur du bäst skriver pressmeddelanden och debattartiklar. Kursen är för dig som är förtroendevald i krets/länsförbund inom Stockholms län.
Datum och tid
4 apr, 2023
18:30 - 20:30
Ort
Stockholm

Syftet med denna kursträff är att du får lära dig vad en nyhet är. Vad krävs för en riktigt bra nyhet och hur kan du skapa en? Vi tittar också närmare på hur ett pressmeddelande och en debattartikel utformas för att öka chansen till publicering. Vi kommer också gå igenom hur medielandskapet och journalisters vardag ser ut, och annat som är viktigt att veta för att ta hand om sina medierelationer. På så vis kommer du ha större möjligheter att nå ut i media.

 

Kursledare: Hanna Berheim Brudin (kommunikationschef) och Lisa Persson (pressekreterare), Naturskyddsföreningen.

 

När? Tisdag 4 april klockan 18:30-20:30.

Var? Träffen är på Naturskyddsföreningens rikskansli på Åsögatan 115 i Stockholm.

Hur? Du behöver inte förbereda dig, men ta gärna med något att anteckna på. Har du någon särskild fundering eller frågetecken kring nyheter/media/pressmeddelanden, så mejla oss gärna innan så kan vi ta upp det under träffen.

Vi bjuder på fika.

 

Kurstillfället är för dig som är förtroendevald inom krets eller länsförbund inom Stockholms län, eller blivit inbjuden av dessa att delta. Är du osäker, så mejla till: jonatan.borling@naturskyddsforeningen.se. Kursen är en del i en serie där vi kommer öva i att kommunicera och nå ut med budskap och verksamhet.

 

Anmälan stänger vid midnatt söndag 2 april.

Information

  • Datum:4 apr, 2023
  • Tid:18:30 - 20:30
  • Max antal deltagare:30
  • Medlemskap krävs:Ja
  • Arrangör:Stockholms län
  • Medverkar:Hanna Berheim Brudin (Föreläsare)

Plats

Adress
  • Åsögatan 115, Stockholm
  • Naturskyddsföreningens rikskansli

Kontaktperson

Anmälan

Anges för aktiviteter som kräver medlemsskap.