Utbildning/Kurs

Inkluderande ledarskap

Välkommen att anmäla dig till Naturskyddsföreningens utbildning i inkluderande ledarskap för ideella med start i november 2022! Naturskyddsföreningens riksförening erbjuder nu ett ledarskapsprogram i nytt format, skapat tillsammans med Lisa Moraeus som förra året genomförde en pilot kopplat till Naturskyddsföreningens ideella traineeprogram. Ledorden är: Alla som vill ska kunna vara med, komma till sin rätt och ta plats i Naturskyddsföreningen. Vill du också vara med och få kunskap och verktyg att fånga upp och ta vara på engagemang hos såväl medlemmar som hos dem som ännu inte tagit steget?
Ort
Stockholm - DIGITALT
Kontaktperson
Wiebke Steinfeld
wiebke.steinfeld@naturskyddsforeningen.se
087026377

För vem?

Programmet riktar sig till dig som har någon form av ideell ledarroll eller förtroendeuppdrag inom Naturskyddsföreningen. Du behöver ha någon form av ledaruppdrag medan du går programmet, så att du direkt kan använda sig av dina nya insikter i din roll som ledare, och i de utmaningar du möter i din vardag. Det är då lärandet blir relevant på djupet.

Det är en fördel om ni är fler än en person från samma sammanhang (till exempel en krets) som deltar i programmet samtidigt. Då blir det lättare att implementera lärandet på hemmaplan. Detta är dock inte ett krav.

För att ta del av programmet behöver du ha en dator, surfplatta eller smartphone och tillräckligt bra internetuppkoppling, kamera och mikrofon för att kunna delta i videomöten.

Du som har gått Lisas ledarskapsprogram tidigare (till exempel om din krets har tagit emot en ideell trainee och fått möjlighet att gå programmet som en del av det åtagandet) kommer att känna igen delar av innehållet. Du kan ändå ha stor nytta av att gå programmet med start i november, inte minst eftersom vi den här gången även bjuder in till live-träffar. Du är välkommen att söka till programmet och hamnar då på en reservlista, vi kommer att prioritera de som inte gått programmet tidigare.

Vad ingår i programmet?

Programmet består av en inledande heldag på plats i Stockholm, fem kortare träffar på kvällstid (klockan 18.30 - 20.00) på distans via video, samt en avslutande heldag på plats i Stockholm. Det går att delta på distans även vid de fysiska träffarna men vi rekommenderar varmt att delta på plats om möjligt.

Kvällsträffarna genomförs via Zoom. Du kan ladda ner programmet (det är gratis) eller delta via din webbläsare.

Du har tillgång till en digital kursplattform, med förinspelade korta föreläsningar och reflektionsfrågor. Mellan träffarna arbetar du på egen hand med hjälp av inspelade föreläsningar, litteratur och reflektionsuppgifter. Du bör räkna med att avsätta 1-2 timmar per vecka för programmet, utöver träffarna.

Under programmets gång kommer du lära dig mer om inkluderande ledarskap, engagemang, motivation och drivkrafter samt grupputveckling. Dessutom kommer vi att ta upp hur vi som ledare kan skapa förutsättningar för ett gott samtalsklimat men också hur vi kan hantera konflikter på ett respektfullt sätt. Ideell organisering och strukturer såväl som hur man tar tillvara idéer och projekt har också en plats i den här utbildningen. Allt detta betraktas ur Naturskyddsföreningens perspektiv.

Efter genomgånget ledarskapsprogram får du ett intyg som du till exempel kan bifoga till ditt cv.

Naturskyddsföreningens rikskansli står för kostnaden för resan (SJ-tåg), kost och logi vid de fysiska träffarna. Vid avbokning mindre än 14 dagar innan förbehåller vi oss rätten att debitera dig 500 kronor. Boende sker i enkel- eller dubbelrum på vandrarhem.

Datum:

Lördag, 12 november 2022 - 9.00-16.00 i Stockholm, rikskansliet

Onsdag, 30 november 2022 kl 18.30-20 digitalt

Onsdag, 14 december 2022 kl 18.30-20 digitalt

Onsdag, 18 januari 2023 kl 18.30-20 digitalt

Onsdag, 01 februari 2023 kl 18.30-20 digitalt

Onsdag, 01 mars 2023 18.30 – 20 digitalt

Lördag, 18 mars 2023 9.00 – 16 i Stockholm, rikskanslietAnmälan gäller för alla tillfällen samtidigt.

Inbjudan med detaljerat program och annan information skickas ut separat när träffen närmar sig.

Anmäla dig här

Om du har frågor kontaktar wiebke.steinfeld@naturskyddsforeningen.se

Information

  • Datum:12 nov, 2022 - 18 mar, 2023
  • Tid:09:00 - 16:30
  • Målgrupp:Alla
  • Max antal deltagare:40
  • Medlemskap krävs:Ja
  • Arrangör:Svenska Naturskyddsföreningen
  • Pris:Gratis

Plats

Adress
  • Stockholm/digitalt
  • Rikskansli och digitalt

Kontaktperson