Föreläsning

Meningen med landet

Föreläsning av författaren och föreläsaren David Jonstad.
Datum och tid
5 apr, 2022
18:00 - 19:30
Ort
Mora

Föreläsning av författaren och föreläsaren David Jonstad.

 

Per Skoog skriver så här om boken:

 

”Journalisten, miljökämpen och storstadsbon tar steget från stad till land. Det blir en svindlande resa med en tuff start som nästan tar knäcken på familjen, men det mesta löser sig och nu är familjen inne på sitt sjätte år som lantisar.

 

Medryckande, personligt och på ett språk som gör läsandet till en njutning får vi följa familjen i medgång och i motgång. I odlandet, den heliga vedhanteringen, snickrandet, den ilskna baggen, om att nacka en höna, och inte minst i insikten att rikedom inte sitter i pengar utan mer i möjligheten att råda över sin egen tid. Allt är i slutändan en fråga om sammanhang, begriplighet, hanterbarhet och därmed meningsfullhet. Allt inte behöver vara det bästa, ”gott nog” räcker.

 

Från den intellektuella och miljömedvetna storstadseliten hamnar familjen i en praktiknära, värdekonservativ landsbygdsbefolkning. Jag imponeras av den levnadsvisdom som föds och flödar fram ur denna omaka befruktning. Det borde vara obligatoriskt att tvingas umgås med människor som tänker annorlunda och har andra värderingar.

 

Jordningen har genomförts i praktiken. I södra Dalarnas mylla. Nya och gamla sanningar växer och blomstrar med ett djup och en rymd som får tunga vetenskapliga basfakta och teoretiskt filosoferande att framstå som futtiga. En bok i det lilla formatet om de stora frågorna. Jag lägger den ifrån mig med ett förnöjsamt leende.”

 

I samarbete med Siljansbygdens Trädgårdssällskap och Naturskyddsföreningen Orsa

Information

  • Datum:5 apr, 2022
  • Tid:18:00 - 19:30
  • Plats:Mora, Mora Bibliotek & Kulturhus
  • Målgrupp:Alla
  • Medlemskap krävs:Nej
  • Arrangör:Naturskyddsföreningen Mora
  • Pris:Gratis
Bli först att gilla!

Relaterade inlägg