Utbildning/Kurs

Politisk och social påverkan – Hur kan miljörörelser bli bättre på att nå ut?

Fördjupningstillfälle för cirkelledare och föreningsfunktionärer kring konsten att nå ut med miljöbudskapet och påverka både politiskt, opinonsmässigt, i konkreta frågor och kulturellt. Vi bjuder in två tongivande personer inom Miljö-Sverige som delar med sig av sina erfarenheter.

Tid: 10.00-15.15 Lördagen den 2dre decemberFalkgatan 7, Göteborg, StudiefrämjandetKostnad: Kostnadsfritt men ta med egen matlåda eller köp något lokalt under lunchen

Program

10.00-12.25 Leo Calandrella Rudberg - Medier i miljökampen - hur kan vi påverka med debattartiklar och sociala medier?

Leo Calandrella Rudberg är f.d. ordförande i Fältbiologerna mångårikg aktivist och projektledare, som bl.a. varit drivande i folkrörelsekampanjer för att rädda Ojnareskogen, Råstasjön och även mot PREEM Raff. Leo kommer prata om hur man kan jobba med debattartiklar, sociala medier, insändare för att bygga opinion och påverka politiska beslut. 

Lunch (Ta med egen matlåda eller köp något lokalt under lunchen)

13.00-15.15 Arci Pasanen – Om att påverka genom berättelser att längta till

Arci Pasanen är f.d. ordförande i Omställningsnätverket, som varit hjärnan bakom omställningsrörelsens strategi kring sociala medier och i att jobba med film som berättande medium. Omställningsrörelsen bygger mycket av sin påverkan på att dela berättelser som hur ett liv inom planetens gränser kan se ut och att en omställd framtid ska bli något vi kan längta till. Arci är utbildad marknadskommunikatör och berättar om hur vi kan använda socialt berättande i planetens tjänst.

Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment!Läs mer och anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2023/december/politisk-och-social-paverkan---hur-kan-miljororelser-bli-battre-pa-att-na-ut/

Information

  • Datum:2 december 2023
  • Tid:10.00–15.15
  • Plats:Falkgatan 7, 416 67 Göteborg
  • Kategori:Inomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Falkgatan 7
  • 416 67 Göteborg
Visa plats på Google Maps