Naturaktivitet

Slåttergille i Rörvik

Välkommen att bli en del av bevarandet av natursköna Rörvik.

Datum är preliminärt 14 juli – kolla hemsidan på aktivitetsdagens morgon eftersom datumändring kan ske kvällen innan.

Rörvik (se karta) är ett gammalt torpställe med anor från 1600-talet. På våren blommar här mängder av blåsippor. Det är varierad natur med hassellundar, en bäckravin och gamla åkrar. Vi har valt att sköta om platsen med slåtter eftersom det håller markerna öppna och ger en rikare flora. Visionen är att Rörvik ska utvecklas till ett ännu mer intressant, spännande och vackert besöksmål med höga naturvärden. I april var vi där och räfsade undan löv och gammalt gräs som förberedelse inför slåtter. 

I juli är det dags för slåttergille! Om du har en lie är du välkommen att ta med den. Det kommer även finnas ett par liar på plats för den som vill pröva på. Den som inte slår med lie kan hässja gräset, utforska floran i området eller ta ett dopp i sjön. Det planeras för grillning och musik så ta med något att grilla och gärna ett instrument om du spelar. 

Vi drar igång vid 9 och sen arbetar vi så länge vi orkar och tycker det känns kul. Efterföljt av bad i sjön, grillning och förhoppningsvis lite musik. Finns ingen direkt sluttid. Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

I samarbete med

Information

  • Datum:14 juli 2024
  • Tid:09.00–23.00
  • Plats: Mariestad
  • Kategori:Utomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Mariestad