Event

Stå upp för miljöförsvarare! #Light4Defenders

I många år har Naturskyddsföreningen satt ljuset på miljöförsvarares situation. Vi ser en fortsatt alarmerande utveckling där civilsamhällens demokratiska utrymme krymper, attacker mot de som skyddar miljön ökar och exploatering av naturresurser sker i en allt snabbare takt. Vi bjuder in alla som vill att engagera sig för miljöförsvarares rättigheter både globalt och här i Sverige.

Den 10 december är det den internationella dagen för mänskliga rättigheter och Naturskyddsföreningen vill påminna extra om de miljöförsvarare som kämpar för att skydda natur trots hot, hat och våld.  

Du kan visa ditt stöd för miljöförsvarare genom att tänd ett ljus - fota och sprid i sociala medier med #Light4Defenders. 

Vill du arrangera en ljusmanifestation till stöd för miljöförsvarare så hittar du mer information om miljöförsvare HÄR. 

Praktiska tips, bilder att skriva ut och råd till en manifestation hittar du HÄR. 

Naturskyddsföreningen och samarbetsorganisationer kommer uppmärksamma miljöförsvarare under klimattoppmötet COP28.  

Hat och hot drabbar även medlemmar i Naturskyddsföreningen runt om i Sverige. Naturskyddskyddsföreningen har tagit fram ett kunskaps- och metodmaterial om hat och hot ”Vi tystnar inte”. Detta riktar sig till föreningens förtroendevalda i kretsar och länsförbund och innehåller både en omvärldsanalys och konkreta checklistor.

Smakprov från materialet kommer visas under en informationskväll den 30 november. En kväll som också belyser den globala situationen för Miljöförsvarare. Läs mer om kvällen och anmäld dig till informationskvällen Här!   

Information

  • Datum:10 december 2023
  • Tid:06.00–23.30
  • Plats: Online Och Där Du Vill Engagera Dig
  • Kategorier:Digitalt möte/aktivitet, Utomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Online Och Där Du Vill Engagera Dig