Event

Studiecirkel Klimat-KRAV

Välkommen till studiecirkeln Klimat-KRAV (Kunskap, Reflektion, Aktion, Vision). En studiecirkel om klimatet och den omställning vi står inför! Cirkeln handlar om att få kunskap om och reflektera kring olika frågor tillsammans, för att få inspiration och kraft att agera med stöd av en vision. Vi vill förstå mer om varför ”vi” (människor) inte gör mer för att rädda klimatet, trots att läget är så akut. Vi vill lära oss mer om hur vi ska kommunicera kring klimatfrågor för att skapa ökat engagemang och mer aktivitet. Vi vill också tänka ut vilka insatser som är mest effektiva och hur vi kan stödja varandra att gå från tanke och ord till handling med hjälp av en positiv och framåtsyftande vision, som hjälper oss att hålla hopp, mod och kraft uppe.
Datum och tid
2 jun, 2022
18:30 - 20:15
Ort
Jönköping
Kontaktperson
Karin Falk Dreier
karin.falk.dreier@gmail.com

Vem anordnar?
Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet genom Sofia Lantz och Karin Dreier. Vi är två miljöengagerade personer som vill göra mer för klimatet och samtidigt fylla på kunskaperna kring klimatpsykologi och samtalsteknik för att ord och handling verkligen ska få effekt. Vi vet att det händer mycket när engagerade personer kommer samman och därför vill vi gärna utforska dessa områden i en studiecirkel, tillsammans med andra som är intresserade.


Hur går det till?
Vi utgår från deltagarnas förväntningar och intressen inom studiecirkelns klimattema. Tillsammans skapar vi visioner om morgondagen och tar fram förslag på aktion/göranden på olika nivåer som visar vägen på kort och/eller lång sikt.


Boken Klimatpsykologi av Kali Andersson, Frida Hylander och Kata Nylén har vi som cirkellitteratur att utgå ifrån.


När och var?
Vi träffas fem gånger under våren. Den första träffen är söndag den 3 april då vi är med på en föreläsning om klimatpsykologi med klimatpsykologen Kata Nylén. Det tillfället är öppet för allmänheten och är ett samarrangemang mellan Naturskyddsföreningen och Svenska kyrkan Jönköping. Plats: Kristine kyrka, Östra Storgatan 43. Tid: kl. 13.30


Övriga 4 tillfällen är: ons 20 april, tors 5 maj, tors 19 maj och tors 2 juni. Dessa kvällar ses vi k.l 18.30 till ca 20.15 inkl. en fikapaus. (Vi tänker att vi fixar en fikalista vid det första tillfället)


Vi träffas på Studiefrämjandet i Jönköping, i rummet Tvåan på övervåningen. Adress: Rosenbergsgatan 6.

Vill du vara med?
Anmäl dig till via e-post till Karin Falk Dreier: karin.falk.dreier@gmail.com Studiecirkeln är begränsad till 15 personer. Det är först till kvarn som gäller.


Frågor?
Ta gärna kontakt med någon av oss: Sofia Lantz, sofialantz85@gmail.com Karin Falk Dreier, karin.falk.dreier@gmail.com


Varmt välkommen! 

Information

  • Datum:2 jun, 2022
  • Tid:18:30 - 20:15
  • Målgrupp:Alla
  • Max antal deltagare:15
  • Medlemskap krävs:Nej
  • Arrangör:Naturskyddsföreningen i Jönköping
  • Pris:Gratis

Plats

Adress
  • Rosenbergsgatan 6, Jönköping
  • Studiefrämjandet Jönköping

Kontaktperson

Anmälan

Anges för aktiviteter som kräver medlemsskap.
Bli först att gilla!

Relaterade inlägg