Föreläsning

Trafik och Transporter i Jönköping – hållbart, rättvist och effektivt?

Transporternas klimatpåverkan är stor! Det är bråttom att få ner koldioxidutsläppen och specifikt den fossila förbrukningen.

Trafik och Transporter i Jönköping – hållbart, rättvist och effektivt?

Anders Roth + paneldiskussion

Mobilitets och transportexpert på IVL Svenska Miljöinstitutet samt tidigare miljöchef på trafikkontoret i Göteborg

Transporternas klimatpåverkan är stor!

Det är bråttom att få ner koldioxidutsläppen och specifikt den fossila förbrukningen. För att detta ska vara möjligt krävs elektrifiering, förnybara drivmedel samt en minskning av trafiken.

Samtidigt fortsätter  behovet av transporter att öka.  I detta läge ökar de facto Länstrafiken sina priser och drar ner på både linje- och turtäthet.

Just i Jönköpings kommun gör geografin oss unika i Sverige med mycket backar och flaskhalsar vilket ger oss en låg placering i ”hållbara trafikligan”.  

Jönköpings kommun genomför just nu en omfattande planeringsomgång med flera beslutspunkter angående hur vår trafik- och transportsituation ska lösas.

Anders Roth berättar om metoder och exempel för att transporterna ska bli hållbara med specifikt fokus på Jönköpingsregionen.

Därefter hålls en diskussion- och frågestund med en panel bestående av Anders Roth samt inbjudna politiker och tjänstepersoner från Jönköpings Kommun och Länstrafik.

Panelen består av

Ann-Marie Nilsson, kommunalråd, Thomas Bergholm, Teknisk direktör, Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör JLT, Anders Roth, Mobilitets- och transportexpert, IVL.

Moderator är Erik Lindfeldt.

Datum: Tisdag 28:e november

Plats: Stadsbiblioteket Biograf Fokus

Tid: 17:30 – 19:30

https://bibliotek.jonkoping.se/sv/event/transport-i-j%C3%B6nk%C3%B6ping-h%C3%A5llbart-och-effektivt/01eb81d7-c1cc-40ca-98d5-3354b918345d

Information

  • Datum:28 november 2023
  • Tid:17.30–19.30
  • Plats: Jönköping
  • Kategori:Inomhus

Kontaktperson

Hitta hit

  • Jönköping
Visa plats på Google Maps
Bli först att gilla!