Bra Miljöval klarar internationell kvalitetsgranskning

Bra Miljöval granskar och kontrollerar att miljömärkta produkter och tjänster upprätthåller de strikta miljökrav som märkningen ställer. Samtidigt granskas även Bra Miljöval att märkningen är tillförlitlig. Granskningen för i år är precis genomförd och Bra Miljöval är godkänd och bedöms som en tillförlitlig miljömärkning.

Bra Miljöval är en tillförlitlig miljömärkning

— Vi  är glada för beskedet såklart samtidigt som det är viktigt att livcykelbaserade miljömärkningar ska granskas för att ge trygghet till de som vill göra val som gynnar miljön och klimatet, säger Eva Eiderström, chef Bra Miljöval. 

Granskningen utfördes av Global Ecolabelling Network GEN, ett internationellt nätverk för organisationer som arbetar med miljömärkning och arbetar för att främja, förbättra och utveckla miljömärkning av produkter och tjänster. Bland annat kontrolleras rutinerna för bedömning av ansökan och processen för att ta fram nya eller uppdaterade kriterier.

Granskningen skedde enligt GENICES, ett internationellt kvalitetssäkringssystem, som funnits sedan 2003. Granskningsprocessen redogör att Bra Miljöval är kvalitetssäkert och följer ISO 14024 som är standarden för tredjepartsmärkning. Tidigare granskades Bra Miljöval 2006 och 2014 med godkänt resultat.