Leif Newman blir ny chef för global samordning på Naturskyddsföreningen

Vi är glada att kunna hälsa Leif Newman välkommen som chef för global samordning på Naturskyddsföreningen. Leif har lång erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete och kommer nu att få det övergripande ansvaret för Naturskyddsföreningens globala program med cirka 40 samarbetsorganisationer i 10 länder.

Artikel

Leif kommer närmast från Diakonia där han har arbetat under många år och haft flera olika roller, bland annat som biträdande generalsekreterare och Sverigechef. Den senaste rollen var som regionchef i Afrika, placerad i Nairobi.

Leifs långa erfarenhet av bistånd, folkrörelse och chef- och ledarskap är värdefulla egenskaper i den nya tjänsten hos oss på Naturskyddsföreningen. Framöver ska vi inom vårt globala arbete bland annat fokusera på att bredda vår finansiering, arbeta närmare folkrörelsen och utveckla stödet till hotade miljöaktivister. Leif tillträder sin nya tjänst 5 februari nästa år.

Leif Newman– Jag känner mig väldigt hedrad, glad och inspirerad över att få börja på Naturskyddsföreningen, säger Leif.

– Det är en organisation som jag delar värderingar med och som är en spjutspetsorganisation inom sitt område.
Jag tar med mig erfarenheter av närmare trettio år inom folkrörelser och biståndsverksamhet, som jag hoppas kunna använda i mitt nya jobb och därmed bidra till Naturskyddsföreningens fortsatta utveckling.