Årets bok 2020 – Ut i naturen

Ut i naturen är en fullspäckad praktisk guide för fantastiska naturupplevelser. Vår bok ger dig inspiration till att hitta ut i det fria och kunskap som lyfter dina upplevelser till en ny nivå.

Att ta klivet ut i naturen kan vara en utmaning. Vart ska man gå? Och vad gör man där? Att bara gå ut i skogen och skärpa sinnena kan vara ett första steg. Men det finns så mycket mer att upptäcka i naturen året runt, så många små och stora upplevelser som du – och familjen – inte får missa. 

Ut i naturen är uppdelad efter säsong – från vår till vinter – och innehåller 100 stora som små upplevelser och aktiviteter för såväl den enskilde som för hela familjen. Alltifrån att spana efter höstens fågelsträck och att leta efter spår i snön, skåda stjärnor eller se norrsken till aktiviteter för familjens allra minsta i ett kunskapsberikande artbingo eller äventyrlig björnsafari. Med Sveriges omkring 5 000 naturreservat och 30 nationalparker finns många möjligheter till naturupplevelser många. I boken beskrivs aktiviteter för hela landet, från Sveriges nordligaste till sydligaste punkt.

Boken är skriven av Erik Hansson som är journalist och driver en av Sveriges största webbplatser om naturen – natursidan.se. Han har bland annat skrivit boken Upplevelser i Stockholms natur (2018), är en av initiativtagarna till ”Biologiska mångfaldens dag i Sverige” och har nominerats till Naturvårdspriset 2019 av ArtDatabanken och Miljömålspriset 2020 av Naturvårdsverket. 

Är du bloggare eller journalist och är intresserad av att recensera boken? Mejla din intresseanamälan till press@bonnierforlagen.se (Bonnier förbehåller sig rätten att neka recensionsexemplar).

Beställ årets bok: Ut i naturen

En fullspäckad praktisk guide för fantastiska naturupplevelser.