10 saker din kommun kan göra för klimatet - 3 november (endast för medlemmar)

3 november 2020 Tisdag 18:30 - 20:00 Digitalt Gävleborg länsförbund Klimat, energi

Kl 18.30-20 med möjlighet att komma in och testa tekniken redan från 18. Verktyget är Teams eller Zoom. 

10 saker din kommun kan göra för klimatet med Anders Friström

 

Om vi ska kunna begränsa klimatförändringarna så krävs det stora förändringar – på alla samhällsnivåer. Lokala initiativ är i många fall avgörande för att vi ska lyckas. Var med på Naturskyddsföreningens digitala workshop om hur en kommun kan bidra till klimatomställningen. Vi ger tio tips på konkreta frågor där en kommun kan göra väldigt stor skillnad. Dag och tid: 3 november klockan 18:30-20.

Anders Friström, klimatutredare och samordnare för Klimatnätverket på Naturskyddsföreningen, leder den digitala workshoppen. Han kommer också ge exempel på hur olika kommuner redan nu arbetar med klimatfrågan.

Workshoppen inleds med en föreläsning, som följs av en frågestund med möjlighet för deltagarna att berätta om egna exempel på hur kretsar och kommuner arbetar för att minska klimatpåverkan. Fokus kommer att ligga på Ljusdal, Söderhamn och andra kommuner i Hälsingland men du måste inte bo där för att delta.

Workshoppen kommer att hållas via mötesverktyget Teams. Mötesinbjudan skickar vi dig via mejl dagarna innan. Välkommen med din anmälan senast 30 oktober via denna länk: https://naturskyddsforeningen.wufoo.com/forms/z4yxqdr1rvpvvz/

Workshoppen är en av tre inom Naturskyddsföreningens kampanj “Fossilbefria Sverige”. Vi Här kan ni läsa mer om de digitala workshopparna:

https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/fossilbefria-sverige/dig...