50-årsjubileum firas den 1 september kl 9-17 i Herrljungas krets av Naturskyddsföreningen!

 

Hej naturskyddare!

1 september 2019 Söndag 00:00 Herrljunga Herrljunga Hållbar konsumtion, Hav och vatten, Jordbruk och mat, Skog och naturvård

 

Hej naturskyddare!

Vi vill välkomna er till vårt 50 års-jubileum söndagen den 1 september på Orraholmen.  

 

Vi har ett omfattande program där flera framstående personer inom olika områden kommer att hålla kortare föreläsningar. Bland annat kommer Lasse Pettersson från Lunds universitet och talar om pollinerande insekter, hur det påverkats av vädret de två senaste åren och

 

Mats Havström från Botaniska i Gbg som pratar om hotade växter, bland annat mosippan. Henrik Svensson von Zweibergk från Riksstyrelsen pratar om Varför naturskyddsföreningen behövs. Tova Andersson föreläser om Jordartsmetaller som finns i våra mobiltelefoner. Biolog Karolina Te´ge´laar och biotekniker Peter Wigert föreläser om Den giftfria trädgården? 

 

Eko-fika med hembakat och vegetarisk soppa med bröd finns att köpa.

 

Utställning med vatten i fokus av fotograf Thomas Örn Karlsson.

 

Bokbord med nya och begagnade Natur- och klimatböcker. Reducerat pris för medlemmar.

 

Naturfalkenbord för att testa sin artkunskap kommer att finnas liksom möjligheter att prova på att slå med lie, syra grönsaker och cykla på en batteridriven lastcykel.

 

Natursnokarna finns på plats liksom Fältbiologerna som slagit läger i området.

Vi hoppas att många har möjlighet att komma och göra det till en minnesvärd dag!

Har du möjlighet att hjälpa till under dagen så får du gärna kontakta undertecknad eller någon annan i styrelsen. Information finns även på hemsidan och på Facebook så håll utkik!

 

Vägbeskrivning

 

Om ni kan söka via Google maps, sök till ”Herrljunga hembygdspark” där det finns flest parkeringsplatser och där en kunskapspromenad mot fest-området startar kl 09.00.

 

 

 

 

 

Kurt Brorsson

 

Tel. 0702-30 30 59
Krets ordförande SNF i Herrljunga