Blommor och fågelsång

Fina vårsommarkvällar bjuder rikligt på såväl dofter som sång. Denna kväll leder Isak Isaksson oss ut på en tur att uppleva myskmadran, ormbäret och trolldruvan tillsammans med sjungande koltrast och rödhake. Turen går från Aga station och Ekbacken längs Lilla Värtan bort till det naturreservatet Kappsta där Raol Wallenberg bodde under sin barndoms somrar och där den rika lundfloran också bjuder på rariteter som blårapunkel, vitfryle och parksmörblomma.

11 juni 2020 Torsdag 19:00 - 21:00 Stockholm Stockholm länsförbund Skog och naturvård

Fina vårsommarkvällar bjuder rikligt på såväl dofter som sång. Denna kväll leder Isak Isaksson oss ut på en tur att uppleva myskmadran, ormbäret och trolldruvan tillsammans med sjungande koltrast och rödhake. Turen går från Aga station och Ekbacken längs Lilla Värtan bort till det naturreservatet Kappsta där Raol Wallenberg bodde under sin barndoms somrar och där den rika lundfloran också bjuder på rariteter som blårapunkel, vitfryle och parksmörblomma. Efter en tur upp till utsiktspunkten Nidaros -här låg förr ett trähus byggt i fornnordisk stil med en trädgård, en damm och en valvbro – åter till Lidingöbanan.

Samling kl 19:00 Aga station (Lidingöbanan från Ropsten 18:49*). Återfärd från Skärsätra station eller promenad tillbaka till Aga. Ca 3 km, 2 timmar

Bra skor, sköna kläder och gärna kikare! Vandringarna genomförs i alla väder - ingen föranmälan behövs! Att delta kostar 100 kr, 80 kr för medlem i Naturskyddsföreningen och under 18 år fritt. Nu kan du betala med SWISH!

* Kolla för säkerhets skull  tiden på sl.se

CORONATIDER Så här gör vi Vi fortsätter med våra guideturer ute i naturen men vi vill att du som funderar på att delta tar ett eget ansvar. Kom inte med om du är snuvig och håll dig hemma om du tillhör någon riskgrupp. I övrigt håller vi lite avstånd från varandra när vi vandrar men har det trevligt i alla fall. Och känner du tveksamhet att gå med oss så gör en egen tur ut i naturen istället - en bra syssla för såväl kroppen som själen.