Filmvisning "När skogen tystnar"

Det här är den ärliga dokumentären som visar hur situationen för den svenska skogen och vildmarken faktiskt ser ut.

15 oktober 2019 Tisdag 19:00 Falun, Gamla Elverket Falubygden Skog och naturvård

I filmen "När Skogen Tystnar" får vi följa Marcus Aspsjö på hans resa och vara med när han bildar sig sin egna uppfattning om vikten av orörd natur för oss människor. Det här är den ärliga dokumentären om hur situationen kring den svenska skogen och vildmarken faktiskt ser ut.

Vildmarken krymper i en oroväckande takt här i Sverige och de orörda skogarna blir färre samt tystare när den biologiska mångfalden håller på att försvinna. Äventyraren Marcus gav sig iväg för att finna svar på hur situationen ser ut och vad vildmarken egentligen betyder för oss människor. Genom en 300 mil lång resa på en SUP (Stand Up Paddleboard) längs med hela Yukonfloden i en av vår världs sista stora vildmarker, Alaska, samt genom intervjuer med några av de människor som sliter allra hårdast för att bevara den mest orörda naturen i vårt land, har Marcus återvänt med de intryck han samlat på sig. Bland annat medverkar Sebastian Kirppu och Mats Karström.

Efter filmen finns det möjlighet att samtala kring filmen under ledning av Mattias Ahlstedt, ordförande för Naturskyddsföreningen i Dalarna och med stor kunskap i skogsfrågor.

Tid och plats: Tisdag 15/10 kl 19.00, Gamla Elverket, Falun

Inträde: 80 kr