Filmvisning – för världens bin!

Du och din lokala Naturskyddsförening kan under 2021 visa en fin och rörande kortfilm om vad som händer när bina försvinner. Filmen “Earth: Muted – Jingjing´s Story” vill väcka uppmärksamhet kring hur bin och andra insekter drabbas av bekämpningsmedel och hur det påverkar oss människor.

10 februari 2021 Onsdag 19:00 - 20:30 Digitalt Naturskyddsföreningen riks Jordbruk och mat, Miljögifter, Globalt arbete

På detta webbinarium får du både se den 12 minuter långa filmen “Earth: Muted – Jingjing´s Story” och du får veta allt du behöver för att själv kunna arrangera en digital filmvisning. Vi presenterar en workshopsguide som ger dig instruktioner och bakgrund så att du kan genomföra en digital filmvisning som en del av kretsens programutbud. 

Filmen belyser vikten av biologisk mångfald och ger nya infallsvinklar till diskussioner om odlingsmetoder och konsumtionsmönster.  Vi berättar under kvällen om Naturskyddsföreningens fleråriga arbete med Operation rädda bina. Vi belyser vikten av att handla ekologiskt för att minska användningen av bekämpningsmedel och du får tips på fem viktiga importerade varor att alltid köpa ekologiskt för världens bin. 

På webbinariet deltar Mikael Kristersson, en av regissörerna för filmen, och Rosanna Endre från Film and Tell. De berättar om bolaget Film and Tell och om tankarna bakom filmen. Film and Tell är ett dokumentärfilmsbolag som vill göra filmer som bidrar till positiv samhällsförändring. Mikael var på plats i Kina och filmade under arbetet med filmen. 

Anmälan senast 9 februari. Obs antalet deltagare är begränsat - först till kvarn. Webbinariet sker digitalt i verktyget zoom.

Anmäl dig här så får du en länk till webbinariet den 9 februari..

Medverkande:

· Mikael Kristersson, en av ressigörerna till Earth: Muted – Jingjing´s Story, Film and Tell

· Rosanna Endre, Head of Impact, Film and Tell

· Isak Isaksson, Sakkunnig biologisk mångfald, Naturskyddsföreningen

· Agneta Nilsson, Kommunikatör, Naturskyddsföreningen

Moderator för webbinariet är Anneli Nordling, Naturskyddsföreningen.

Vi hoppas att du kan delta med kamera på särskilt under de smågruppsdiskussioner vi kommer att ha.

Detta webbinarium spelas inte in.

Film and Tell är ett dokumentärfilmbolag som strävar efter omfattande spridning och smart förändringsarbete med metoden Real Stories. Real Change. Film and Tell vill mer än att göra film, de vill också bidra till en bättre värld. Med utgångspunkt i starka berättelser, tillsammans med samarbetspartners, skapar dem långvariga projekt för att driva positiv utveckling i olika samhällsfrågor. Utöver initiativet EARTH: MUTED driver de projekt inom bland annat barns rättigheter, sällsynta diagnoser och integration.

Mikael Kristersson är en av Nordens främsta naturfilmsregissörer. Han har skapat flertalet banbrytande filmer om djur, natur och människor, bland annat tre biografdistribuerade dokumentära långfilmer som alla rosats av kritikerna. Mikael har haft miljonpublik i TV och är flerfaldigt festivalbelönad. Pica Pica (1987) om skatorna i Vällingby Centrum vann Cinéma du Réel i Paris. Hans filmer har också nominerats till Guldbaggen samt varit svenskt bidrag till Nordiska rådets filmpris.