Filmvisningsturné: När skogen tystnar 15-23 okt

15 oktober 2019 Tisdag 19:00 - Onsdag 21:00 Falun, Siljansnäs, Rättvik, Mora, Fulufjället Dalarna länsförbund Skog och naturvård

15 okt Falun Gamla Elverket kl 19 Entré
16 okt Siljansnäs Naturum kl 18.30 Upplev skogsutställningen, kl 19 Filmvisning
17 okt Rättviks Kulturhus kl 18.30
23 okt Mora Bibliotek och Kulturhus kl 18.30 Entré 80 kr

Fulufjällets Naturum planerar också en visning i samarbete med Naturskyddsföreningen under höstlovet och i Avesta planeras en visning i vår.

Vildmarken krymper i en oroväckande takt här i Sverige och de orörda skogarna blir färre samt tystare när den biologiska mångfalden håller på att försvinna.

Äventyraren Marcus Aspsjö gav sig iväg för att finna svar på hur situationen ser ut och vad vildmarken egentligen betyder för oss människor.

Genom en 300 mil lång resa på en SUP (Stand Up Paddleboard) längs med hela Yukonfloden i en av vår världs sista stora vildmarker, Alaska, samt genom intervjuer med några av de människor som sliter allra hårdast för att bevara den mest orörda naturen i vårt land, har Marcus återvänt med de intryck han samlat på sig. Bland annat medverkar Sebastian Kirppu och Mats Karström.

I filmen "När Skogen Tystnar" får du följa Marcus på hans resa och vara med när han bildar sig sin egna uppfattning om vikten av orörd natur för oss människor. Det här är den ärliga dokumentären om hur situationen kring den svenska skogen och vildmarken faktiskt ser ut.