Föreläsning: 2020 – en framtidsoptimistisk roman

2020 är en mörkt ironisk roman om att leva i klimatkrisens tid. Med drastisk humor petar Jesper Weithz i de infekterade existentiella, filosofiska och politiska frågor som klimatkrisen ställer om relationerna mellan människa och natur, mellan fattig och rik, mellan optimist och pessimist. Jesper Weithz berättar i ett föredrag på Stadsbiblioteket om de tankar om miljön och framtiden som ligger bakom romanen.

14 oktober 2020 Onsdag 18:00 Lund Lund Hållbar konsumtion, Klimat, energi, Jordbruk och mat, Skog och naturvård

Föreläsningen ingår i ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Lunds universitets Hållbarhetsforum. Alla föreläsningar i serien börjar kl 18 på Stadsbiblioteket och följs av en frågestund med möjlighet till diskussion.

OBS: På grund av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten har tagit fram i syfte att minska smittspridning av covid-19 kräver alla programpunkter på Lunds stadsbibliotek anmälan. Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Biblioteket hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte. Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.