Gröna promenader för kropp och knopp i Lindesberg - Språka mellan tallarna

Följ med på gröna promenader! Du får träna kroppen och svenska - "Språka mellan tallarna"

24 september 2020 Torsdag 10:00 - 12:00 Lindesberg Örebro länsförbund Skog och naturvård

Det är bra för din hälsa om du rör dig mycket. Vi vill därför bjuda in dig till en grön promenad i Lindesberg. Det är en promenad i ett fint områden i naturen. När du promenerar i naturen mår du bättre och blir gladare. Vi kommer att promenera två gånger under dagen: 10.00-12.00 och 13.30-15.30.

VAD HÄNDER PÅ PROMENADEN?

På promenaden kommer du att upptäcka naturen i Lindesberg samtidigt som du motionerar. Vi promenerar lugnt. Du får också prata med andra som bor där. Om du är ny i Lindesberg kan du lära känna nya människor. Vi kallar det att ”språka mellan tallarna”. Språka betyder prata. En tall är ett träd. Det betyder att du övar på att prata svenska när du är ute i naturen.

VEM FÅR FÖLJA MED?

Gröna promenader riktar sig till alla som vill gå ut i naturen och lära känna andra människor. Det finns många olika modersmål representerade i Lindesberg. Vi kan lära oss av varandras kulturer och språk. Du är välkommen oavsett om du är ny i Sverige, om du har bott i Sverige en tid eller om du är född i Sverige.

 

HUR GÖR JAG FÖR ATT FÖLJA MED?

Kom till samlingsplats vid Masungen  10.00 eller 13.30 för att följa med på promenaden och sen går vi tillsammans till naturreservatet,Tempelbacken

 

 

Kontakta oss
Kontakta oss om du har några frågor.
Hala Buraq (talar svenska och arabiska, اتحدث العربية والسويدية)
Kajsa Grebäck

072-546 01 06, kajsa.greback@naturskyddsforeningen.se


Promenaderna är en del av projektet Grön i naturen – Språka mellan tallarna 2, som drivs av Naturskyddsföreningen i Örebro län i samarbete med Studiefrämjandet och Karlskoga kommun.

Om projektet på Naturskyddsföreningens webbplats