Ingemar Lind – Filmvisning om fjällräven

Så här presenterar naturfilmaren Ingemar Lind sin visning

”Årets film är en hyllning till den djurart jag beundrar mest av alla. I dryga 40 år har jag kunnat följa denne tundrans schakal som fjällräven ibland kallas.

9 oktober 2019 Onsdag 19:00 Eskilstuna Eskilstuna Skog och naturvård

Vid varje möte har jag känt mig lika underlägsen. Fjällräven är kanske bättre än alla andra anpassad till ett liv i högfjällets trädlösa landskap. Ner till -80° lär han tåla och han kan vara utan mat i upp till fem veckor. Pälsklädda tassar även undertill om vintern och med djurvärldens kanske varmaste päls gör honom till den verklige överlevaren. 

Jag har sammanställt material från dessa år med fjällräven i centrum men som även innehåller möten med många andra av fjällets innevånare, alla lika fantastiska överlevare i den kanske vackraste men även kärvaste av miljöer. Som vanligt är det även denna gång mycket ljud. Den eviga fjällvinden, bäckarnas porlande, fjällfåglarnas sång, allt detta som hör fjället till och som jag lärt mig tycka så mycket om. Filmen är dryga halvtimmen och det förspel som jag brukar inleda med kommer nog även det handla om fjällräven. 2019 får därmed bli fjällrävens år”.

Lokal: Studiefrämjandet. 

Inträde: 60 kr, betalas på plats kontant eller via Swish.