Klimatmanifest med coronastuk

Klimatfrågan är lika het som nånsin, men covid 19-viruset har förändrat arbetet. Mellan de mest aktiva ses vi digitalt, men vi vill synas på stan också.
Därför ordnar vi en skoparad - våra skor står på plats istället för oss. På många håll runtom i Sverige sker detta den 30 maj. Vi gör det den 29e. Vi tror det passar bättre här, där många gör annat på PIngstafton.
Den som vill sätter en klimatskylt på cykeln och drar runt i centrum. Kom ihåg att det är förbjudet att cykla på gågatan mellan Hörnell och Stations.

29 maj 2020 Fredag 12:00 - 13:00 Skellefteå Skellefteå Hållbar konsumtion, Klimat, energi, Globalt arbete

Så här gör vi:

Mellan 11.30 och 12 ställer vi och DU upp skor på parad utanför Brinkens huvudentre. 100 par vore fint. Vi ställer dit skyltar på bockar, som talar om vad det är. Sen går var till sitt. strax efter 13 hämtar alla sina skor (de som inte blir hämtade samlas i en säck och körs till Aldergatan). Skriv DITT namn på en lapp i var sko.

Välkommen! PS. Kolla in "Antons länk" längst ner i inbjudan. Han och FFF Lund vill att regeringen inte ska skjutsa alla pengar till de företag som ropar högst i corona-krisen utan använda dem till att ställa om samhället.