Polly Higgins gästar Café Athen

Den välkända miljörättsadvokaten Polly Higgins kommer att föreläsa om hur vi kan sätta stopp för massförstörelse av ekosystem genom att göra det till ett brott under internationell lag. Detta brott kallas ecocide och betyder ungefär ”att döda naturen”. Evenemanget är öppet för allmänheten och är gratis. Välkommen!

28 april 2014 Måndag 19:00 - 21:00 Lund Skåne länsförbund Klimat, energi, Hav och vatten, Jordbruk och mat, Miljögifter, Skog och naturvård

Ämne: End Ecocide
När: Måndagen den 28 april kl 19.00
Var: Café Athen i AF-borgen i Lund.
Vad: The Earth lawyer” Polly Higgins

Den välkända miljörättsadvokaten Polly Higgins kommer att föreläsa om hur vi kan sätta stopp för massförstörelse av ekosystem genom att göra det till ett brott under internationell lag. Detta brott kallas ecocide och betyder ungefär ”att döda naturen”.

Juristen Polly Higgins har skapat sig ett namn genom att verka för att omfattande miljöförstörelse ska bli inte bara olagligt utan även straffbar, precis som brott mot mänskliga rätthigheter eller krigsförbrytelser är idag. Hon går ofta under epitetet ”the Earth lawyer”

Styrkan i hennes “case” är att hålla enskilda beslutsfattare ansvariga för miljöförstörelse som blivit effekten av hans/hennes beslut. Detta kan komma att ändra de “spelregler” där ev. skadestånd för miljöförstörelse ofta kallt räknas in i kalkylen och vägs mot ekonomisk nytta och i förlängningen resulterar i massförstörelse av ekosystem över hela jorden.

Bakom initiativet står personer kopplade till det europeiska medborgarinitiativet End Ecocide in Europe som samlar in namn (www.endecocide.eu) för att EU ska agera och kriminalisera ecocide.

Alla är välkomna och föreläsningen är gratis. Det är dock välkommet att skänka en slant efter föreläsningen eftersom att Pollys arvode finansieras på detta sätt. Vi kallar det gåvoekonomi, lite som kollekt i kyrkan, så ta gärna med lite kontakter.

Föreläsningen hålls på engelska

Varmt välkomna!

För mer info
- www.endecocide.eu
- www.eradicatingecocide.com

Vill du veta mer om Polly Higgins?
Prova att googla hennes namn eller sök på Youtube så hittar du flera TEDx-föreläsningar med henne.