Seminarium: Fossilförbud – när och hur?

Senast 2030 måste de globala utsläppen ha halverats om vi ska ha en chans att klara klimatmålen under Parisavtalet. Sverige har både en möjlighet och en skyldighet att gå före. Naturskyddsföreningen menar att fossila bränslen ska vara förbjudna i Sverige senast 2030. Den 20 mars anordnas ett seminarium om vad ett fossilförbud egentligen skulle innebära.

20 mars 2019 Onsdag 07:30 - 09:30 Stockholm Naturskyddsföreningen riks Klimat, energi

I regeringsförklaringen 2019 står det skrivet att inga nya bensin- och dieseldrivna bilar ska säljas efter 2030. Dessutom ska det utredas ett årtal när fossila bränslen ska vara helt utfasade. 

Men varför behövs det egentligen ett fossilförbud i Sverige? Vad är nästa steg politiskt? Vad betyder ett sådant förbud för näringslivet? Och hur reagerar samhället på ett förbud mot fossila bränslen? Det är bara några av alla frågor samtalen kommer kretsa kring på det frukostseminarium Naturskyddsföreningen bjuder in till den 20 mars.

Seminariet hålls på Fotografiska i Stockholm. Frukost serveras från 7.30 och samtalen pågår mellan klockan 8 och 9.30.

 Deltar gör bland annat:

  • Isabella Lövin, klimat-och miljöminister.
  • Björn Wiman, klimatskribent och kulturchef Dagens Nyheter.
  • Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.
  • Philip Ripman, senior fondförvaltare och hållbarhetsanalytiker SPP Global Solutions.
  • Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen.
  • Johan Rockström, professor i miljövetenskap och chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research, leverar ett key note (på länk).

Moderator:
Beatrice Rindevall, VD Tell Us

Antalet platser är begränsade – anmäl dig här redan idag 

Seminariet är kostnadsfritt men utebliven närvaro debiteras 300 kr.

Ingång: Fotografiskas evententré som ligger mot vattnet i den ände av huset som vetter mot Viking Line. Seminariet hålls i Fotografiskas restaurang, 2 tr upp.

Seminariet kommer att spelas in och gå att ta del av i efterhand. Länk kommer att publiceras här på Naturskyddsföreningens webb.