Umeå - "REA i I20-skogen"

Sommaren slutar spektakulärt: utförsäljning i I20 skogen; blåbär, svamp och hallon, allt ska bort. Innan arbetet med det nya 40 ha stora handelsområdet Sandbäcken precis bakom Greenzone på Ersboda påbörjas, så bjuder Naturskyddsföreningen i Umeå på rea i skogen med kollektiv bärplockning. Missa inte skogens unika erbjudande på tisdag den 14 Augusti.

14 augusti 2018 Tisdag 18:30 - 19:30 Umeå Umeå Skog och naturvård

Sommaren slutar spektakulärt: utförsäljning i I20 skogen; blåbär, svamp och hallon, allt ska bort. Innan arbetet med det nya 40 ha stora handelsområdet Sandbäcken precis bakom Greenzone på Ersboda påbörjas, så bjuder Naturskyddsföreningen i Umeå på rea i skogen med kollektiv bärplockning. Missa inte skogens unika erbjudande på tisdag den 14 Augusti. Det kanske är sista chansen!

Just nu pågår planeringsarbeten för ett nytt handelsområde i I20 skogen, dubbelt så stort som Avion och precis intill ”Stora Birk” - ett av Norrlands största handelsområden. För att förkorta väntetiden fram till att konsumtionens nya Mecka får bygglov, så bjuder naturen på någonting helt unikt: utförsäljning av alla lagervaror i skogen!

- ”Det är helt galet: just nu får man två liter blåbär till pris av ett. Och en liter kostar ju ingenting! ” berättar Frida, en av Naturskyddsföreningens medlemmar begeistrat.

- ”Med lite tur har de även kantareller kvar på lager”, tillägger Roger, en av i20-skogens mest trogna kunder.

Naturskyddsföreningen bevakar naturens erbjudanden i hela landet, och så är den lokala kretsen i Umeå även i I20-skogen på tårna. En inventering som föreningen genomförde i våras visade ett flertal specialerbjudanden som väldigt få tätortsnära skogar kan erbjuda: ett flertal rödlistade arter, 10-mils-spåret, strövleder, MTB-sträckan, grillplatser, mm.

- ”Allt det här erbjuder I20-skogen gratis. Om det nya handelsområdet kan konkurrera med naturens låga priser är jag osäker på. Detta vill vi uppmärksamma med bärplockningen!”, säger Marcus Klaus, ordförande i Naturskyddsföreningen i Umeå, bekymrad. 

Kollektiv bärplockning: Tisdag 14 Augusti, kl. 18.30-19.30
Samling vid Överstevägen, vid skogskanten bakom Greenzone Ersboda (se bifogad bild). 

Glöm inte hink och korg!

För information och anmälan (senast 13 Augusti)
Ring Marcus Klaus (070 589 3333)