Vilda pollinatörer i fokus: Hjälp bina!

Naturskyddsföreningen i Perstorp sätter vilda pollinatörer i fokus i år. Vi startar fokusåret den 21 april med två digitala föreläsningar som ger insikt om varför vi måste hjälpa våra vilda pollinatörer och hur vi kan göra det, i synnerhet i Skåne.

21 april 2021 Onsdag 19:00 - 20:30 Digital zoom-föreläsning Perstorp Jordbruk och mat, Miljögifter, Skog och naturvård

Naturskyddsföreningen i Perstorp sätter vilda pollinatörer i fokus i år. Det gör vi med föreläsningar, informationskampanjer och, om bidrag beviljas, genomförandet av ett LONA-pollineringsprojekt i samarbete med Perstorps kommun.

Onsdag 21 april, klockan 19.00, sätter vi igång fokusåret med två digitala föreläsningar om hur vi kan hjälpa och rädda bina:

  • Isak Isaksson (Naturskyddsföreningens rikskansli) berättar om Operation: Rädda bina och vad en kan göra i trädgården eller på balkongen för att hjälpa bina. Bina är livsviktiga för oss och för hela ekosystemet, men en tredjedel av våra vilda trädgårdsmästare håller på att försvinna.
  • Magnus Billqvist (Naturskyddsföreningens kansli i Höör), berättar om informationen på webbsidan ‘Hjälp bina!’ som sprider kunskap om bin och inspirerar till vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa dem i Skåne, Sveriges sydligaste och i genomsnitt varmaste landskap (enligt SMHI). 

De digitala föreläsningarna börjar klockan 19.00 och sker med hjälp av verktyget Zoom. Tisdag 20/4 skickar vi zoom-länken (som behövs för att vara med) till alla som har anmält sig.

Du som anmäler dig på onsdag (21/4) får tillskickat zoom-länken efter vi har läst ditt meddelande. Du kan göra en sen anmälan till senast klockan 18.00 på onsdag.

Du kan anmäla dig genom att skicka ett meddelande till perstorp@naturskyddsforeningen.se.